MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [RolePlay] Wojny Klonów
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Dawno, dawno temu w odległej galaktyce...

Od kilku sekund mija 30 dni od kiedy ostatni Roleplay został zakończony. Jako iż poprzedni RP Star Wars przyjął się nadzwyczaj dobrze (179 stron, rekord forum jeśli chodzi o liczbę odpowiedzi) ja (tak, ja. Nikt z adminów ani nic. Szary ja Big Grin) otwieram następny po długich oczekiwaniach userów. Uzgadniałem i doskonaliłem go wraz z Ancoronem i Rayqqiem tak by naprawiał błędy poprzednika. Specjalnie dałem w urodziny Gosi Big Grin

Akcja dzieje się na 27 lat przed RP Star Wars- to oznacza że postacie jak Rey, Zhaus, Keyley czy Boba Fett są jeszcze dziećmi bądź się nie narodzili i pojawić się nie mogą.

Zasady RP: http://mineserwer.pl/Temat-Zasady-Gier-RolePlay

Po za tym, dodam od siebie kilka zasad tylko do tego RP:

-Nie przelatujemy całej galaktyki w sekundzie jak to miało miejsce w poprzednim RP
-Nie tworzymy GIGANTYCZNYCH armii jak np. Rayqq lub Devil poprzednio- Republika dysponuje 10 mln Klonów, 10 tyś Jedi a Separatyści 20 mln Droidów i tego się trzymamy!!! Jak już musisz nową armię to nie milion w minutę a przywołuj max po 500 tyś na tydzień gry
-Jak już stworzyłeś postać to staraj się jej trzymać a nie uśmiercasz co kilka dni, tworzysz kolejną.
-Za łamanie zasad Rayqqa i Moich albo ostrzegam albo (jeśli zbyt koksisz lub po 2 ostrzeżeniach) wywalam.

Opis Fabuły:

27 rok przed Pokonaniem Ciemnej Strony. Z powodu spisku Sithów oraz porwania dwóch Jedi oraz senatora przez Konfederację Niezależnych Systemów- lub jak kto woli Separatystów wybucha WOJNA KLONÓW. Niszczycielska Wojna Domowa, która pochłonie tysiące jeśli nie miliony istnień. Na czele Republiki stoją Wielki Kanclerz Palpatine i Rada Jedi a na czele CIS Złowrodzy Sithowie- Darth Sidious oraz Darth Tyranus którzy kontrolują całą galaktykę mając swoje marionetki. Dołącz do jednej z dwóch stron lub podążaj własną ścieżką

OSOBY ODPOWIEDZIALNE ZA PRZYJĘCIE DO GRY:

-MrRayqq
-PSmith15

WZÓR SKŁADANIA PODAŃ

Imię:
Wygląd (krótki opis wyglądu):
Czy jest wrażliwy na moc? Jeśli tak to w skali ( od 0 do 10):
Zalety:
Wady:
Odwaga (od 0 do 10):
Ocena OP postaci (od 0 do 10):
Republika/CIS/Inna frakcja:
Opis Postaci (krótki opis o postaci):

REPUBLIKANIE

- PSmith15 - Mitris
- Emperor - Anakin
-
-
-
-
-

INNE FRAKCJE

-
-
-
-
-
-
-
-

SEPARATYŚCI

- DevilxShadow - Darth Ignis C"arraboth
- Anty- Jack
-
-
-
-
-

MARTWI/WYWALENI/CI KTÓRZY ZAKOŃCZYLI GRĘ
- Emperor - Mace Underunner, zabity w 22 BBY
- MrDemonik- Endriu, wyrzucony za brak aktywności przez ponad 3 dni
- Anty - Noah Cortyn, zabity w 21 BBY
- Danio - Sharo, wyrzucony za brak aktywności przez ponad 3 dni
- MrRayqq - Darth Laver, spoczywa w grobowcu na wieki, ale kiedyś powróci.. 20 BBY
- MrDemonik- Darth Endriu, nikt nie wie co się z nim stało. Po prostu halucynacja z niedożywienia

Każdy zaczyna na Geonosis- jest dzień po bitwie, niewielkie oddziały droidów są wypierane przez klony, jednak CIS wycofuje się już do swoich innych baz i odlewni

Imię: Mitris
Charakter: Jak określa Mistrz Yoda- zawzięty, samolubny i często nieposłuszny radzie ale przy tym tak spokojny i oddany jasnej stronie, że czyni go to świetnym Jedi
Wygląd: Fioletowe włosy i oczy, czarne szaty do kolan, brązowe spodnie. Jest z nieznanej długowiecznej rasy.
Czy jest wrażliwy na moc? Jeśli tak to w skali ( od 0 do 10): 10/10
Zalety: Geniusz taktyczny, oddany do potęgi jasnej stronie więc nikt go nie przeciągnie na ciemną- o ile on sam tego nie zechce
Wady: Buc, zarozumiały. Często wpada w tarapaty ponieważ "on to zrobi lepiej"
Odwaga (od 0 do 10): 10/10
Ocena OP postaci (od 0 do 10): 8/10
Republika/CIS/Inna frakcja: Republika, konkretniej Jedi
Opis Postaci (krótki opis o postaci): POSTACI NIE WYMYŚLIŁEM JA, WYMYŚLIŁ JĄ MÓJ BRAT LECZ POZWOLIŁ UŻYCZYĆ. Ma czerwony miecz świetlny (wyjątkowe jak na Jedi) o przedłużonej rękojeści. Wymyślił swój własny Styl Walki należący do formy VII (zażartość) mianowicie Acklay- styl polega na szybkich cięciach do przodu i niespodziewanych ruchach zaskakujących przeciwnika.
Imię: Noah Cortyn
Charakter: Niecierpliwyz, odważny, inteligentny, przekonujący
Wygląd (krótki opis wyglądu): Noah jest normalnego wzrostu. Ma szare oczy i brązowe włosy. Ma też blizne od czoła do prawego oka.
Czy jest wrażliwy na moc? Jeśli tak to w skali ( od 0 do 10): 7
Zalety: Potrafi przekonać każdego do swoich spraw. Dobrze walczy.
Wady: Jest niecierpliwy, poszukują go na 3 planetach
Odwaga (od 0 do 10): 9
Ocena OP postaci (od 0 do 10): 7
Republika/CIS/Inna frakcja: Neutralny (podąża swoją ścieżką, ale jest z tymi którzy więcej dadzą)
Opis Postaci (krótki opis o postaci): Chłopak walczy mieczem, który sam zrobił. Miecz ten ma dwa ostrza (czerwone i niebieskie) symbolizuje on jego sprzeciw do władzy, neutralne nastawienie.Noah jest krętaczem, włamywaczem. Jest poszukiwany na 3 planetach. W dzieciństwie stracił rodziców. Wychowała go ulica.
Imię: Mace Underunner
Charakter: Nieposłuszny, oddany , kochliwy
Wygląd (krótki opis wyglądu): Ma niebieskie oczy, brązowe włosy, nie ma jednej ręki, ale ma tam mechaniczną protezę. Jego wzrost to 1,81m
Czy jest wrażliwy na moc? Jeśli tak to w skali ( od 0 do 10): 10/10
Zalety: Świetnie posługuje się mocą.
Wady: Jest nieposłuszny
Odwaga (od 0 do 10):9/10
Ocena OP postaci (od 0 do 10): 7,5/10
Republika/CIS/Inna frakcja: Republika, zakon Jedi
Opis Postaci (krótki opis o postaci): Walczył mieczem świetlnym o niebieskim ostrzu. Walczył techniką Vapaad, która była oparta na tajnikach ciemnej strony mocy. Mace jako 15 letni padawan stracił matkę po czym zabił odpowiedzialnych za jej śmierć.
Anty przyjęty, Emperor przyjęty
Imię: Endriu
Charakter: Dziwny, czasem dobry, czasem zły.
Wygląd(krótki opis wyglądu): Czarne ubranie, można powiedzieć, że szata.
Czy jest wrażliwy na moc? Jeśli tak to w skali ( od 0 do 10): Hmmm 10/10
Zalety: Umie rozpoznać wroga od przyjaciela. Dobrze posługuje się mieczem świetlnym. Także ma umiejętność walki bronią palną
Wady: Ma wadę wzroku, dlatego jest zdany na słuch.
Odwaga (od 0 do 10): 9/10
Ocena OP postaci (od 0 do 10): 8/10
Republika/CIS/Inna frakcja: Republika
Opis Postaci (krótki opis o postaci): KeyLey był młodym wojownikiem. Można powiedzieć, że miał wrodzone moce. Jego matka obawiała się jego. Dlatego go porzuciła. Teraz sam zgłębia jak powstał? Jak się znalazł tu?
Chwila, to ten KeyLey z pierwszego RP SW? Bo jeśli tak musiałby mieć w poprzednim RP ponad 60 lat
Zmieniłem imię ok mogę zostać dodany? To ten sam był :v
Ok, jak zmieniłeś imię to przyjęty
PS. Czekam aż będzie jakiś Separatysta lub ktoś po Mrocznej Stronie i zaczynam
Dobra to się też tu dołączę.

Imię: Darth Laver
Wiek: według niektórych ma 60 lat ale w rzeczywistości ma znacznie więcej.
Charakter: niezwykle zawzięty, nie ustępuje od celu który sobie powierzył jest również bardzo inteligentny i zna się dobrze na mocy ( zna wiele sztuk walki)
Wygląd (krótki opis wyglądu): Jest To tajemnicza gadziokształtna istota, jego pochodzenie nie jest znane. Posiada on ogon którym potrafi walczyć mieczem swietlnym. Potrafi znikać i pojawiać się w najmniej oczekiwanym momencie. Jego oczy świecą na zielono a na jaego rękach wystają szpony które służą również do walki.
Czy jest wrażliwy na moc? Jeśli tak to w skali ( od 0 do 10): Tak 8/10
Zalety: Szybki, zwinny, potrafi znikać i doskonali walczy mieczem świetlnym zarówno rękami jak i ogonem.
Wady: Potrafi przybierać wygląd dowolnej osoby jednak potem staje się bardzo słaby. Czasami działa zbyt pochopnie.
Odwaga (od 0 do 10): 9/10
Ocena OP postaci (od 0 do 10): 8,5/10
Republika/CIS/Inna frakcja: Separatyści ale konkretnie to Sithowie
Opis Postaci (krótki opis o postaci): Potężny Laver jest niepokonanym Sithem. Raz walczył z Darthem Banem ( wygrał z nim ) Darth Sidious jest jego podwładnym. Jako jedyny potrafi walczyć ogonem w całej galaktyce. Ten tajemniczy osobnik to drapieżnik który z łatwością może pojawić się za twoimi plecami kiedy sie tego nie spodziewasz.
No to mamy już 5 postaci w tym jednego Sitha. Zaczynamy, jak przypominam na Geonosis w dzień po bitwie
----

Mitris wraz z oddziałem klonów przechadzał się po Geonosis. Jeszcze wczoraj toczyła sie tu gigantyczna bitwa, w której zwyciestwo odniosła Republika wypierając Separatystów. Zaczął komunikować się z najbliższym Jedi
-Tutaj Mitris, słyszy mnie ktoś?
Przekierowanie