Czy tylko ja uważam, że vortex jest zbyt silny? Mam na myśli LPM, leci bardzo szybko, na daleki dystans idzie łatwo trafić, a co dopiero na blisko, 10s cooldownu, to mało, zadaje duże obrażenia i nalicza kille. Vortex zabiera ok. 8 serc bossom z resistance 2. Co prawda można odbić vortexa, ale głownie przy pomocy Ataku zniszczenia, snieżnym golemem można też łatwo odbijać, z łapki z 5m nie da się odbić.
Proponuje zmniejszenie dmg / zwiększenie cooldownu / zmniejszenie prędkości fireballa
Moim skromnym zdaniem vortex jest dobrą bronią, gracz ma większą mobilność i dodatkowy atak, ułatwia to rozgrywkę ale nie jest też jakoś mega op, kulę da się uniknąć odbić a już odbita potrafi zabrać sporo hp wojownikowi nawet zabić, boskie bronie są po prostu boskie i nie należy ich zmieniać, nie mniej szanuję twój punkt widzenia, chętnie poczytam wypowiedzi innych, miłego dnia

Jak dla mnie Vortex jest bronią bardzo dobrze wyważoną - skok oraz kula ognia co 10sekund jest według mnie idealne i nie trzeba tego ani nefrić ani buffować
Vortex jest bardzo dobrą bronią jeśli się umie jej używać, już wielokrotnie widziałem ludzi lub sam tez czasem wleciałem daleko w strefe zatrucia przez co zginąłem od niego.
Mimo, że zadaje duże obrażenia potworom to gdy oni odbiją go w ciebie to także dostaniesz spore obrażenia. Wystrzelona kula zabija zazwyczaj jedną osobę lub 2 gdy dobrze trafimy i osoby są blisko siebie.
Jak dla mnie Vortex teraz jest idealny i nie ma co go zmieniać.
Według mnie Vortex jest zbyt silny, powinna to być różdżka na średnią odległość, a można sobie po prostu kliknąć lewy jak cię atakuje jakiś golem/pigman i po problemie. W takich sytuacjach powinno się używać miecza lub uciec. W sprawie vortexowego skoku to powinien mieć on dłuższy cooldown, wojownik powinien myśleć co robić a nie uciekać jak straci 3hp...
Równie dobrze można berło znerfić bo to przecież też zabija jeszcze więcej mobów z bliskiej odległości, ruszanie boskich zły pomysł działają dobrze wystarczy, że sety vipów i wszechów znerfiono :/
berło nie nalicza killi, tak więc nie każdy chętnie z niego korzysta, ma też dwa razy większy cooldown i średni zasięg, gdzie vortex ma praktycznie nieograniczony zasięg.
Znerfienie setów to była najlepsza możliwa decyzja, wcześniej to mogłeś stać w miejscu i klikać w myszkę bo i tak nic by cię nie zabiło, jak chcesz zarabiać to powinieneś umieć grać a nie tylko polegać na boskich i secie.
Fakt nie nalicza killi ale w sytuacji gdy możemy zginąć to nas uratuje tak samo ja strzał vortexem z bliska nawet bardziej, zabije więcej, większość lvl nabiłem wszechem bez boskich, 2 boskie kupiłem wczoraj a mam już 57 lvl
vortex nas ratuje, ale PPM, nie powinien ratować nas dwoma przyciskami myszy, gdy vortex zostanie znerfiony to berło będzie bardziej użyteczne, obecnie z niego praktycznie w ogóle nie korzystam. Berło - zabijanie Vortex - ucieczka, obecnie Berło - bossy , Vortex - zabijanie + ucieczka
Berło przydałoby mi się z pewnością (gdybym je miał) do osłabiania bossów i ratowania w ostateczności, gdyby vortex był tylko do ucieczki niczym nie różniłby się od podskoku wszecha, tak po za tym w wvsp1 i 2 vortex też służył do zabijania+uciekania nikt go nie nerfił w ten sposób