MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Lodowy Mefisto - wyczekiwane zastosowanie zwoju!
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Witam,

Chciałbym przedstawić obiecanego już przy propozycji Shalowcasta, Lodowego Mefisto.

Byłby to ostatni członek Mrocznej Trójcy i prawdopodobnie ostatni z legendarnych bossów.

Jest to bardzo groźny boss, a kilmat jego mapy jest lodowy jak sam boss:
https://imgur.com/a/aMNxJWn

Walka z nim jest zupełnie inna od innych legendarnych bossów, gdyż przez większość naszej potyczki z nim lewituje jakieś ok 20-25 kratek nad mapą co uniemożliwia zaatakowanie go z miecza oraz czarów o za niskim dystansie.

Aby go pokonać zalecany jest łuk/lodowy pocisk/ognista kula

Kolejną różnicą jest podział na 3 osobne komnnaty walki, do których zostajemy automatycznie przeteleportowani po zbiciu ok. 1/3 hp bossa. Na każdej sali boss zastosuje podobne do innych sal czary, ale niektóre będą unikatowe tylko dla danej sali przez co boss jest znacznie cięższy.

Jeśli uda się nam pokonać tego legendarnego bossa
otrzymamy takie nagrody
(dodatkowo znajdziecie screeny unikatowych przedmiotów):

https://imgur.com/a/ZHj9ACO

Ktoś może powiedzieć że nagrody są bardzo przesadzone, ale jak dla mnie nie, dlaczego?

1. Znacznie cięższe zdobycie zwoju tego legendarnego bossa od innych. Podczas gdy
diablo/baala możemy łatwo zdobyć farmiąc aq III lub pokonując większe ilości krakenów i epic bossów, tak zwoj na mefisto dropniemy wyłącznie z drużynowego zadania o nazwie Zamek Shalowcast i musi się nam pofarcić, ponieważ mamy na to tylko 10%.

2. Znacznie większa trudność bossa. Boss posiada znacznie większe hp bo aż 3kk hp. Do tego 3 sale walki, a na każdej z nich boss zaatakuje nas innymi umiejętnościami...

3. Znacznie dłuższa walka. Dla porównaniu walka z baalem/diablo trwa jakieś 5-20 min z spoko eq, tak z mefisto będzie trwać min. 30-40 min..., o ile nie więcej.

=====>Opis unikatowych Itemów:<=====

Lodowa Dusza Mefisto

===>Przedmiot dostanie zastosowanie w przyszłości

Kryształowa Czaszka (TROFEUM OZDOBNE)

===>Przedmiot wyłącznie służący przy zdobieniu naszej działki, lub głowy Big Grin

Magiczny Mangan

===>Przedmiot zapewniający 100% na dowolny upgrade, czyli upgrade mag stala, upgrade na +10 i inne... Ktoś by mógł powiedzieć, że mega op. I pewnie ma racje, ale szanse na wydropienie tego wynoszą tylko 7% !!!, a sam mefisto to ogromnne wyzwanie...
Dodatkowo, aby mieć 100% na upgrade potrzebujemy przedmiotu chroniącego który zostanie nam spalony, ale przedmiot zostanie na 100% ulepszony.

Mam nadzieję, że nie zanudziłem długim wywodem na temat
tego bossa.
Zapraszam do oceny powyżej Smile

cisowystarzec
Boss wydaje się bardzo ciekawy, mapa również jest ładna i nagrody myślę, że są wyważone bo jak sam powiedziałeś bardzo ciężko zdobyć Przepustkę na tego bossa i jeszcze go zrobić.
Nareszcie mefisto idzie na besta Big Grin Jeżeli chodzi o dropy, to moim zdaniem są one ok. Miałem możliwość walki z nim w ramach testów i... On jest prawdziwym potworem. To już nie jest klepanie moba i rzucanie blogo co jakiś czas. Potrzeba na niego dużo silnych potek leczenia i obowiązkowe 3 bloga. Samo ładowanie w niego strzał i uniki też do najprostszych nie należy Big Grin . Podsumowując: zdobycie zwoju i pokonanie bossa jest jak dla mnie bardzo trudne, drogie i czasochłonne. Jeżeli ktoś powie, że drop jest zbyt op to polecam stoczyć walkę z mefistem .
wedlug mnie drop wywazony bo lekko testowalrm tego bossa i mape pomagalrm budowac wedlug mnie kozak ptopozycja Big Grin
Boss wydaje się fajnym pomysłem jednak ten ,,Magiczny Mangan" wydaje mi się niepotrzebny skoro są przedmioty pozwalające ochronić przedmiot przed spaleniem, a farmienie ich jest częścią zdobycia mocnego EQ.
I tak musisz zdobyć przedmiot chroniący przed spalaniem aby moc ulepszyć manganem dany przedmiot, więc nie wyklucza
to takich przedmiotów jak magiczne kowadło, rog diablo itd...

A także jego zdobycie jest bardzo cięzkie gdyż jest to tylko 7% z prawdopodobnie najrzadszego i najcięższego legendarnego bossa. Prawdopodobnie.
Nie ma znaczenia ile % na drop i z jakiego bossa. Masz 50% na ulepszenie i możesz w razie nie powodzenia ochronić item rogiem, kowadłem, lub księgą ochronną.
Mapka jest przekozacka (wiem bo widziałem na własne oczy każdy detal Big Grin) poza tym sam mefisto jest ogromnym wyzwaniem nawet dla top graczy serwera także przyjemne iż będzie boss poziom wyżej Big Grin

Kryształowa Czaszka bardzo mnie zaciekawiła jako iż uwielbiam ciągle upiększać swoje działki także kolejny ogromny + dla dodatku

Magiczny Mangan może być zbyt op ale szanse na niego są dość niskie co daje możliwość wgl wprowadzenia go biorąc pod uwagę jak trudnym bossem jest mefisto Big Grin

Ja nie widzę żadnych minusów u tego przepotężnego bossika Big Grin
(16-January-2021 21:45:39)Azrael_ napisał(a): [ -> ]Nie ma znaczenia ile % na drop i z jakiego bossa. Masz 50% na ulepszenie i możesz w razie nie powodzenia ochronić item rogiem, kowadłem, lub księgą ochronną.

Zobaczymy jakie będzie zdanie właściciela na temat tego manganu, jeśli nie będzie on ok to można to zamienić na 10-15% szans na Ksiege magicznej ochronny.

Po prostu chciałem mu dać jakiś unikatowy drop, dodając ten mangan.
@refresh
Stron: 1 2 3
Przekierowanie