banan mówił, że ten quest wieży z poziomami się gryzie. Ja mam 2 pomysły:
- gorszy zrobic oddzielne zmienne dla każdego poziomu, ale to się nadal gryzie
- lepszy zrobić kilka tych wież i skrypt/plugin, który będzie sprawdzał czy dana wieża jest wolna (zmienna true/false), po np. jakimś czasie lub jak team przejdzie na 2 poziom wieży to oznacza wieże jako zajętą a jak przejdą lub umrze cały team lub wyjdą z serwera to oznaczy wieze jako wolną.
Liczę, że zrozumieliście, jeżeli nie to piszcie.
PS
Umiem tego skrypta wykonać (lub prawie zależy co banan używa)
Pomysł 1 jest średni a wykonanie go tak jak napisałeś nie załatwi problemu
Pomysł 2 jest lepszy ale trzeba też zabezpieczyć poziomy w jakiś sposób przed bugerami/afk bo np jakiś gracz/drużyna będzie sobie tam siedziała na afku lub będzie tam dropić ity/exp albo będzie komuś blokować przejście.
(31-August-2017 16:46:16)Zaaz433 napisał(a): [ -> ]Pomysł 1 jest średni a wykonanie go tak jak napisałeś nie załatwi problemu
Pomysł 2 jest lepszy ale trzeba też zabezpieczyć poziomy w jakiś sposób przed bugerami/afk bo np jakiś gracz/drużyna będzie sobie tam siedziała na afku lub będzie tam dropić ity/exp albo będzie komuś blokować przejście.
To po prostu będzie wyrzucać za AFK, nie widzę problemu, będzie odejmować 1 od zmiennej np. {liczbagraczywieza1} i potem if {liczbagraczywieza1} is equal to or less than 0: , to set {wieza1} to true
@up napisałem też że gracze mogą blokować dt (sądzę że jest tylko 1 rozsądne wyjście limit czasowy) no i oczywiście coś w stylu że np zabijesz wszystkie moby to przenosi gracza/graczy.
(01-September-2017 18:52:14)Zaaz433 napisał(a): [ -> ]@up napisałem też że gracze mogą blokować dt (sądzę że jest tylko 1 rozsądne wyjście limit czasowy) no i oczywiście coś w stylu że np zabijesz wszystkie moby to przenosi gracza/graczy.
Nawet, jakby zablokowali to jest więcej tych wież, a gracz nie potrafi siedzieć tam np. 2 h, prędzej go moby zabiją, ja jak robię taki skrypt to robię tyle samo np . wież co maksymalna liczba slotów. bana już zrobił przenoszenie z poziomu na poziom, a co do limitu czasowego
(01-September-2017 18:52:14)Zaaz433 napisał(a): [ -> ]@up napisałem też że gracze mogą blokować dt (sądzę że jest tylko 1 rozsądne wyjście limit czasowy) no i oczywiście coś w stylu że np zabijesz wszystkie moby to przenosi gracza/graczy.
Nawet, jakby zablokowali to jest więcej tych wież, a gracz nie potrafi siedzieć tam np. 2 h, prędzej go moby zabiją, ja jak robię taki skrypt to robię tyle samo np . wież co maksymalna liczba slotów. banan już zrobił przenoszenie z poziomu na poziom, a co do limitu czasowego nie mam , chyba gracze woleli by żeby go nie było