Witajcie ziomki
W tym wątku przedstawię to co tu widać było zgłaszane lecz nie udało mi się tego dokładniej wytłumaczyć gdyż nie posiadałem wystarczających źródeł by to pokazać, dziś zgodnie z obietnicą opowiem wam o amazonkach tyle by wreszcie dotarło do was że nic z nimi ni trzeba robić. Zacznijmy od filmiku który nagrałem na potrzeby wątku:
PS: zanim ktoś zlajkuje poradnik/wątek to posłuchajcie w filmie i poczytajcie końcówkę wątku o tym
https://vimeo.com/146394185
Kto obejrzał film może już poczytać wnioski jakie można z niego wyciągnąć, ci zaś którzy jeszcze ni obejrzeli, radzę obejrzeć gdyż to będzie potrzebne do wyjaśnień.
Wnioski:
- gdy będziemy stopniowo walić w amazonki na wyższych punktach mamy szansę na odrzucenie amazonki i skazanie jej na dmg od upadku, co dotąd było niemożliwe
- amazonki nie potrafią nas sięgnąć na poziomie wyższym i ciut dalszym od siebie co ułatwia nam dłuższe przetrwanie, ważne byśmy powtarzali wspinaczkę unikając podążającymi za nami amazonek, to wtedy mamy szansę na zadanie większych obrażeń niż stanie w 1 miejscu (bo wtedy zginiemy a gra polega na tym by walczyć z rozumem a nie kampić)
Z taką taktyką możemy nawet w drużynie zabijać i jest to myślę dosyć fajne gdyż wieelu graczy się upierało iż są one za silne i nie mamy z nimi szans ale jak widać ruszenie umysłem i wnikanie w moby jest przydatne, bo gdyby to byłą walka z graczem inteligentnym to żadne góry nam nie pomogą bo gracz ma rozum i jest w stanie na sięgnąć z nierównego poziomu
Myślę że wątek pomógł tym co czepiali się tych mobków, co do wspomnienia o łapki i komentarze to:
jeśli w tym wątku będzie minimum 10 łapek w górę lub 10 sensownych komentarzy postaram się wypromować w przyszłą sobotę na moim kanale na Vimeo filmik o survivalu, gdyż on naprawdę jest mało promowany i przydałoby się coś o nim
Pozdrawiam ziomków, ironhide