Jak trzeba to trzeba.
(05-July-2018 22:46:19)AirForce napisał(a): Ode mnie parę spraw z granatami i nie tylko. To niedociągnięcia z mojej strony, których teraz nie mogę poprawić.
- Zwiększyć przerwę pomiędzy rzutami granatu kasetowego. Tworzy wiele eksplozji na raz i z obecną przerwą można łatwo narobić za dużo huku. Przerwę ustawić na 1 sekundę (20 ticków). Linijka podajże Delay_Between_Shots.
- Gaz bojowy daje efekt poison, zmienić na efekt wither. Podajże po prostu zastąpić słowo POISON na WITHER. Wtedy faktycznie stanie się śmiertelny i co ważniejsze - Zadziała na NPC.
- Granat zaczepny przy rzucie zmienia teksturę na odłamkowy. Po prostu wpisać ID slimeballa w Projectile_Subtype.
- Rozważyć zmniejszenie obrażeń (o 1) lub szybkostrzelności (o 1-2 poziomy) Miniguna - Na tle WSZYSTKICH broni jest po prostu za mocny!
- Rozważyć subtelne zmniejszenie celności M4A1. Jako najlepszy karabin ma być silny, to wiadomo - Ale jak na tę moc jest bardzo celny ;P To oczywiście moja propozycja, a nie rozkaz.
1. Nowy config napisany, do wgrania i reloada.
2. Nowy config napisany.
3. Nowy config napisany.
4. Zostaje, broń niedostępna w rozgrywce.
5. Póki co zostaje.
(06-July-2018 12:06:18)Kotleciarz18 napisał(a): 2. Snajperka nie ma przybliżenia daje tylko spowolnienie jak kliknę lewym
Tak działa i działał zoom w broniach snajperskich w minecrafcie. Slowness daje nieco przybliżenia. Da się zwiększyć slownessa, ale po 7 poziomie efektu już bardziej nie przybliża. Natomiast modyfikacja optifine się znakomicie sprawdza jako zwiększenie zooma.