•
Nazwa użytkownika zbanowanego: Mevus
•
Czy byłeś kiedyś karany na Naszej serwerowni: tak
•
Dlaczego chcesz dostać unbana: poniżej
•
Powód blokady: Twoje konto jest zbanowane. Powód bana: Warn 100%: Troll podanie, Nieumiejętne korzystanie z systemu reputacji.
•
Data nałożenia blokady: dziś
•
Moderator banujący: Trawsonek
•
Serwer: forum
Otrzymałem permanentną blokadę konta na forum mineserver.pl za nagromadzone warny:
• 80% - Troll Podanie
• 30% - Nieumiejętne korzystanie z systemu reputacji.
• 20% - Nieumiejętne korzystanie z systemu reputacji.
Początkowo szanowny Trawsonek uznał moje zgłoszenie za troll, chociaż było ono całkowicie zgodne z rzeczywistością i nie zawierało niczego niestosownego. Być może administrator uznał moje stwierdzenie, że życzenie śmierci to wymysł lewaków, za prowokację, ale tak nie było. Chociaż jest to sprzeczne z moimi własnymi przekonaniami, to postanowiłem dostosować się do zasad obowiązujących w tej społeczności, gdzie, jak wynika z wypowiedzi Trawsonka, można używać takich wyrażeń. Miałem nadzieję, że dzięki temu zwiększę swoje szanse na zaakceptowanie podania, ale niestety się to nie udało. Niemniej jednak, chciałbym podkreślić, że moje podanie było całkowicie poważne.
Nieumiejętne korzystanie z systemu reputacji – myślę, że chodzi tutaj o moje dwa punkty reputacji wobec Trawsonka. Pierwszy z nich brzmiał „lewicowa paranoja, najmadrzejszy minefoxowiec”. Nie widzę tutaj nic nadzwyczajnego, punkt reputacji odnoszący się do wypowiedzi Trawsonka z:
https://mineserver.pl/Temat-Rozwi%C4%85z...#pid470705
Mam przekonanie, że wątek, który został założony, miał swoje uzasadnienie, a odpowiedź Trawsonka była dość abstrakcyjna. Jeśli uważa on skrót od życzenia śmierci za 'paranoję lewaków', to być może warto byłoby pomyśleć, czy nie jest to sygnał do rozważenia konsultacji psychiatrycznych. Co do punktu reputacji, uważam, że zawiera on dużo ironii, którą osoby o dwucyfrowym+ poziomie inteligencji zrozumiałyby od razu.
Ostatni nadany punkt reputacji Trawsonkowi, który brzmiał 'Troll konto', pojawił się tuż po tym, jak zobaczyłem negatywną ocenę mojego podania oraz przeczytałem pewne wcześniejsze posty Trawsonka, które wcześniej mi umknęły. Co do pierwszego aspektu, czyli negatywnej oceny mojego podania, uważam, że administrator przesadził, ponieważ nadal nie widzę w moim podaniu niczego niewłaściwego, co wyjaśniłem na początku. Jeśli chodzi o inne posty Trawsonka, które skłoniły mnie do podejrzenia, że jego ostatnie wypowiedzi to troll to jego stwierdzenie: 'Synek z takimi tekstami to nie do mnie, bo inaczej sobie pogadamy. Znowu Ci ego wybiło i skaczesz do wszystkich' w wątku:
https://mineserver.pl/Temat-Skarga-Odrzu...jne-granie
Zachowanie Trawsonka, które przejawiało się używaniem takiej formy w rozmowie z graczem, dla mnie jest równoznaczne z trollowaniem. Zamiast udzielić poważnej odpowiedzi na poważną skargę gracza, Trawsonek zdecydował się na nieśmieszne żarty, które są nieodpowiednie. Autor skargi miał konkretne problemy związane z rozgrywką na serwerze PVP Classic, które chciałby rozwiązać. Na podstawie tych dwóch sytuacji oraz nawiązania do 'lewicowej paranoi' można wysnuć wniosek, że administrator działa w sposób prowokacyjny i kontrowersyjny. Dlatego zdecydowałem się użyć terminu 'Troll konto', aby opisać jego zachowanie. Nie ukrywam, że miałem zamiar złożyć skargę wcześniej, ale niestety nie miałem na to odpowiedniego czasu.
Oczekuję pełnego wyjaśnienia całej sytuacji, ze szczególnym uwzględnieniem rozmowy Opiekuna administracji z Trawsonkiem oraz możliwości odbanowania mojego konta na forum.
Pozdrawiam