• Nazwa użytkownika zbanowanego: 17oliwka17
• Czy byłeś kiedyś karany na Naszej serwerowni: jo
• Dlaczego chcesz dostać unbana: ponieważ mut jest nsluszny, nie jedna osoba z morderacji pisalabxe za slowo " gowno " nie ma kary, a ja właśnie za to otrzymałam muta
• Powód blokady: brak kultury
• Data nałożenia blokady: 10.05.2025
• Moderator banujący: MinecraftSlimePL
• Serwer: minefox.pl
Cześć,
Twoja kara nie została nałożona wyłącznie za użycie słowa „gówno”, ale za sposób, w jaki się nim posłużyłaś w rozmowie z moderatorem na czacie. W momencie, gdy moderator zwrócił się do Ciebie słowami „a co?”, odpowiedziałaś „gówno” – w sposób nieuprzejmy, prowokacyjny i lekceważący. Taka forma wypowiedzi narusza zasady kultury wypowiedzi obowiązujące na serwerze.
Rozumiemy, że niektórzy gracze używają podobnych słów bez konsekwencji, ale w tym przypadku nie chodziło o samo słowo, tylko o jego kontekst i ton rozmowy. Oceniłem twoją odpowiedź jako brak szacunku i dlatego zostałaś ukarana.
Zachęcam do zachowania większej kultury osobistej w przyszłości.
prawda jest taka ze jesteś jakims modzikiem co się poczuł, jakbym tak napisała do gracza to muta by nie bylo, zbyt wysokie ego masz, a taki super tovty nie jesteś
Cześć,
Śmieszna ta kara, serio. Bo nie chodziło o słowo „gówno”, tylko o to, że odważyłam się użyć go w odpowiedzi do moderatora? Czyli rozumiem, że na serwerze nie obowiązują równe zasady, tylko specjalne traktowanie dla „świętych krów”?
Gdybym napisała to samo do zwykłego gracza – nic by się nie stało. Ale że moderator poczuł się dotknięty, to już nagle „brak szacunku”, „prowokacja” i wielka afera. Tyle razy widzę na czacie gorsze teksty i nikt nie reaguje. Ale jak tylko coś powiem ja – to od razu kara.
Może zamiast rozdawać bany według humoru moderacji, warto byłoby się zastanowić nad konsekwencją i uczciwością wobec wszystkich graczy. Bo jak na razie wygląda to jak typowy pokaz siły i nadużycie pozycji.
Pozdrawiam — i radzę najpierw spojrzeć w lustro, zanim będziecie mówić o „kulturze wypowiedzi.
W momencie gdybyś wyrażała się tak do innych graczy tak samo byś tego mute'a otrzymała gdyby ktoś to zgłosił bądź moderacja zauważyła. To że liczysz na to że wszędzie moderacja czuwa to oczywiście że nie, nikt nie siedzi cały dzień na serwerze i nie pilnuje każdego trybu jak idzie. Mimo to nie ważne czy odezwiesz się w taki sposób do moderatora czy innego gracza i tak zostałabyś ukarana, to nie ma tutaj żadnego znaczenia
no niestety ale tutaj się mylisz, ostatnio było pytanie do michaltak właśnie o odpisywanie komuś w ten sposob, i jrmoderator wyraznie napisał ze za to nie karacie, z reszta nie tylko on, wiec jak to wkoncu jest? gubicie się sami we własnym słowach
tak tylko dodam ze pisalam juz nie raz w ten sposob przy administracji do innych graczy i żadnej kary nie było, z reszta nie tylko ja
Wychodzi na to, że ja się nie mylę, tylko moderatorzy którzy tak twierdzą, bo to mamy ustalone. Michał jest osobą mniej doświadczoną w moderacji i na następny raz postąpi inaczej jeśli to prawda, że tak mówił. Zadbam o to
Nie mylisz xddddd, nwm czego nie rozumiesz, nie tylko michal tak gadal, kogokolwiek się nie spytało to pisali ze za to nie mutujecie więc lepiej to ty się doinformuj bo się nadajesz do tej administracji tak bardzo jak kazdy lubi natalke, gdyby ona mi odpaiala na cokolwiek " gowno " to by muta nie dostala wiec niezla faworke dajecie, co pod biureczko weszła i odrazu nie mutujecie cn?