Siemano, moją propozycją jest ustawienie wiecznego dnia na creative (tj. żeby się nie ściemniało), ponieważ zdecydowanie ułatwia to budowę. Oczywiście zostawić należy opcję zmiany pory dnia na działkach (czyli gracze jeśli chcą, to mogą sobie wybrać noc).
(11-January-2025 23:53:58)Anty napisał(a): [ -> ]Siemano, moją propozycją jest ustawienie wiecznego dnia na creative (tj. żeby się nie ściemniało), ponieważ zdecydowanie ułatwia to budowę. Oczywiście zostawić należy opcję zmiany pory dnia na działkach (czyli gracze jeśli chcą, to mogą sobie wybrać noc).
Może być ta propozycja, lecz jest dodana komenda na noktowizje, która ma na celu pomagać w budowaniu np w ciemnościach. A jest to komenda o nazwie /gamma
Mimo wszystko, gracze masowo ustawiają flagi /time day gdy tylko dowiedzą się o tej opcji. Ułatwieniem byłby więc wieczny dzień domyślnie na trybie.
Dodam jeszcze swoją propozycje.
Jeżeli ma się mutę, to nie można wpisać nazwy armostanda.Wydaję mi się spoko opcją możliwość wprowadzania nazwy armostandowi podczas mute.
Jestem przeciwny tej zmianie. Wiele ludzi bawiących się w rodzinki czy lubiący naturalny cykl dnia i nocy straciłoby nieodwracalnie cały klimat przez tą zmianę. Poza tym w tym momencie da się ustawić wieczny dzień na działce poprzez flagę, a gdy na trybie byłby wieczny dzień, to już nie będzie możliwości ustawienia na działce cyklu dnia i nocy (pamiętam, że plugin nie miał takiej opcji). Moim zdaniem obecny system ustawiania wiecznego dnia na działce flagą jest wystarczający.
Antemu chodziło bardziej o domyślne ustawianie dnia lub nocy, więc wiele ludzi bawiących się w rodzinki (chociaż i tak już nikt nie bawi się w tego typu rzeczy takie jak np. Zabawy w rodzinkę rp czy szkołę czy coś kompletnie innego, bo bardziej teraz ludzie się skupiają na jakiś zamkach lub innych budowlach.)
I nie, nie jest wystarczający system, bo mają go tylko osobnicy z vipem. A jednak dla samego ciągłego dnia na działce nie wiem czy jest sens wydawać 20 zł.