MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Niewielka zmiana w sprawie Ukrytej doliny [exp10]
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Chcę się wyżalić na pewien (z mojego punktu widzenia) problem, który dotyczy Mapy Ukrytej Doliny. Na własnej skórze miałem okazję się przekonać i nie było to zbyt przyjemne doświadczenie moim nerwom, ponieważ gdy przeniesie nas do w/w lokalizacji - mapa znika z ekwipunku i trzeba od nową na nią zbierać. Szczerze... nie widzi mi się zbierać następnych 15 fragmentów, których szansa na wydropienie nie jest wcale taka duża - 1-2% (pomijając bossa - 50%). Moją najszczerszą propozycją byłoby po prostu przypisanie jej do konta w momencie odbioru od NPC, żeby nie latała po całym serwerze od jednej osoby do drugiej, tym samym, aby nie zabierało jej z eq, bo jak już wspomniałem - nie widzi mi się (jak pewnie większej liczbie graczy) na nowo je dropić, tym bardziej, że jest tam dosyć długi quest, który ma aż 41 podquestów.

Filmik opisujący "problem" - https://youtu.be/o26DAXQNvG0

Co innego w kwestii Przepustki Królewskiej Przystani na którą nie jest wcale ciężko uzbierać, chociażby dlatego, że zbierając na Mapę Ukrytej Doliny można bez problemu wyrobić się z przedmiotami potrzebnymi na przepustkę. Sprawy nt. dalszej części tej doliny pozostawiam nietkniętą, ponieważ nie było mnie tam, bo jest 30+.
A w życiu, ukryta dolina pozwalałaby ci farmić w nieskończoność najlepszy rodzaj jedzenia czyniąc go bezwartościowym a jednocześnie sprawiając że każdy lege boss będzie petem. Zrjunowałoby to całkowicie ekonomie serwera, pomysł totalnie odklejony i nie przemyślany.
Przekierowanie