MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Relikwia mrokula
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, przychodzę z propozycją odnośnie zdobywania części relikwii mrokula.

Jak dobrze wiemy szansa na drop 1 z 4 części wynosi 1%, czyli na 100 mrokuli, jeden powinien dropnąć część relikwii. Nie byłoby z tym dużego problemu patrząc, że części są potrzebne do zrobienia relikwii światowej, będącej bardzo rzadkim itemem, natomiast nie podoba mi się jeden aspekt w tej kwestii.

W momencie gdy udaje się dropnąć część relikwii dostajemy randomowo, pierwszą, drugą, trzecią lub czwartą część, przez to istnieje szansa na drop 2 tych samych części co może być frustrujące przy tak niskiej szansie na drop. Chciałbym zaproponować 2 możliwości ułatwienia procesu zdobywania relikwii.

Pierwsza opcja polegałaby na dodaniu NPCta, u którego można by było WYMIENIĆ jedną część relikwii na drugą. Przykładowo mając czwartą część relikwii mrokula możemy podejść do NPCta i wymienić ją na pierwszą część relikwii.

Druga opcja polegałaby na tym, że w momencie zabicia mrokula na krainie i trafiając w ten 1% szans otwiera nam się okno wyboru, którą część relikwii chcemy uzyskać.

To tyle jeśli chodzi o tą propozycję (a nawet dwie), fajnie by było jeżeli zostałaby rozpatrzona pozytywnie albo dodać jakiś inny sposób na poprawienie aktualnej sytuacji zdobywania relikwii mrokula.

Pozdro
zgadzam się i podpisuje pod pomysłem
Dla mnie tak powinno zostac jest to rng tak samo jak set z czekolady.
no jest to duze rng ale zobacz jaka jest roznica miedzy tym setem a ta relikwia, bo ta relikwia jest imo giga slaba w przeciwienstwie do czekoladowego seta takze moim zdaniem pomysl krofta jest calkiem spoko
Przekierowanie