MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Endowy piasek
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Cześć, po kilku dniach zabawy w quest gdzie trzeba wykopać 1000 sztuk tego super przedmiotu jakim jest endowy piasek zacząłem się nudzić na tyle, że powtórzyłem sobie statystykę i przyrównałem te zadanie do prawa wielkich liczb.

Przy kopaniu każdego bloku w kopalni zazwyczaj możemy liczyć na drop 12 do 14 bloków (średnia z wykopanych 20 kopalni). Potrzebując 1000 bloków przy najlepszym scenariuszu wykopiemy 72 kopalnie, przy najgorszym 84, przy odnawianiu się kopalni co 45 byłoby to 54-63h czekania i ciągłego kopania kopalni. Oczywiście jest to scenariusz jakby nie było innych graczy, teraz dodajmy -/+ 5 graczy, którzy aktualnie też chcą zrobić zadanie.

Przechodząc do meritum proponuje mocne zwiększenie dropu piachu, aby te zadanie nie było nudnym marnowaniem ponad 2d na kopalni tylko w miarę przyjemnym szybkim zadaniem.
Też warto zaznaczyć, że na początku przy dużym dropie niektóre osoby mając jeszcze stary % dropu wykonały/dostały dużą przewagę w wykonaniu questa i zmiana tego po tym jak już ktoś ma takową przewagę jest utrudnieniem gry reszcie graczy, którzy już nie mają szansy nadrobić zadania.
W pełni popieram powyższy pomysł, wykopanie tej kopalni prawie +/- 80 razy jest strasznie monotonnym i męczącym zadaniem. Dodatkowo wspomniany element innych graczy jeszcze bardziej utrudnia jego wykonanie (zdarzało mi się dostawać zaledwie 2-4 piasku przy kopaniu w 2 osoby). W odróżnieniu od wykopania 2mln emeraldów, które można kopać na własną rękę i w krótszym czasie, to to zadanie jest 3x bardziej czasochłonne.
Tak, w tej kopalni dropi czasem 3-5 piasku jak jedna osoba kopie! To prawie nic

Asari widocznie mial farta ze mu 12-14 wychodzilo

Zwiekszyc ten drop z 3-4 krotnie by sie przydalo i bylo by miło

pozdro
Drop zwiększony.
Przekierowanie