MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Junglowe Monstrum
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witaj lemurze. Po zdecydowanie zbyt duzym rebalansie Vampira czas na Junglowe Monstrum z rajdu. Grupka kilku tych mobow zadaje zdecydowanie zbyt duzy DMG. O ile na pierwszym etapie jest to jeszcze do ogarniecia, i tam problemu nie widze, o tyle na trzecim (creepery) jest to juz za bardzo przesadzone. Wystarczy chocby 5 takich mobow i za 1 podrzuceniem na spokojnie sa w stanie zadac 3 paski serc, co przy ich ilosci okolo 8 (80 serc) jest jednak dosc duza iloscia. Creeper zabiera kolo 4, wiec przy zalozeniu ze wybuchnie creeper i raz spadniemy na taka grupke mobow juz jestesmy w stanie umrzec. Co gorsza, i do tego glownie zmierzam, ich spawn jest rozmieszczony bardzo nieregularnie, wiec sa miejsca w ktorych w ogole ich nie ma, a sa takie gdzie znajduje sie po kilkadziesiat (20-30-40) Junglowych Monstrum w jednym miejscu. Enchant Vampir kompletnie nie nadrabia z regeneracja, a wiec zeby doprowadzic to do stabilnego poziomu widze takie rozwiazania:

- Ulepszenie w jakims calkiem znacznym stopniu enchantu Vampir

- Zbalansowanie poziomu damage zadawanego przez Junglowe Monstrum

- Zbalansowanie miejsca pojawiania sie Junglowego Monstrum

Licze na sprawiedliwe i pozytywne rozwiazanie takowej sytuacji. Jesli zdarzy sie taka potrzeba, w wolnym czasie oferuje swoja pomoc przy testach/ustawianiu ktorejs z tych rzeczy.
Napisane w punkt.
dokładnie tak, nie wiem czy można tu tak ale za przeproszeniem - kiedy creeperek mi wybuchł to instant się ***. pozdrawiam
(08-December-2022 20:27:26)xPLcallsx napisał(a): [ -> ]dokładnie tak, nie wiem czy można tu tak ale za przeproszeniem - kiedy creeperek mi wybuchł to instant się ***. pozdrawiam

Złota odpowiedź haha
Nie mniej, vampira nie ma sensu buffować bo sam vampir jak najbardziej wyrabia, jednym hitem potrafi wyleczyć nawet do 20 serc jednak faktycznie był problem taki ze czasem ciezko przez wybicia dalo sie je trafic a creeper potrafil zabic na hita, od teraz oba mobki zadaja mniej obrazen wiec nie powinno byc juz jakiegos wiekszego problemu.
Przekierowanie