Witam, mam pewną propozycje na lekką zmianę dwóch itemów: Excalibur i Mlot Thora. A zatem myślę, że siła 3 na Excaliburze jest przesadzona ponieważ nie będzie on wogóle używany, już na początku edycji ludzie sprzedają go po 100k... Siła 4-6 będzie idealna. Na młocie thora róznica sharpu wynosi 15, to też o wiele za dużo Thory z sharpem 20-23 nie będą używane za pare tygodni i ich cena będzie wynosiła jak kosy czy topora, Sharp 25-30 będzie idealny. To tyle
Pozdrawiam
(21-November-2022 19:58:54)_BandTheRolla napisał(a): [ -> ]Witam, mam pewną propozycje na lekką zmianę dwóch itemów: Excalibur i Mlot Thora. A zatem myślę, że siła 3 na Excaliburze jest przesadzona ponieważ nie będzie on wogóle używany, już na początku edycji ludzie sprzedają go po 100k... Siła 4-6 będzie idealna. Na młocie thora róznica sharpu wynosi 15, to też o wiele za dużo Thory z sharpem 20-23 nie będą używane za pare tygodni i ich cena będzie wynosiła jak kosy czy topora, Sharp 25-30 będzie idealny. To tyle
Pozdrawiam
Na tym właśnie polega ta zmiana w balansie, nie ma być tak że wydasz nie wiadomo ile kasy i masz od razu najlepsze itemy, teraz to kwestia szczęścia

, przedziału zmieniać nie będziemy.
(21-November-2022 22:45:49)_BandTheRolla napisał(a): [ -> ] (21-November-2022 22:35:06)Trawsonek napisał(a): [ -> ] (21-November-2022 19:58:54)_BandTheRolla napisał(a): [ -> ]Witam, mam pewną propozycje na lekką zmianę dwóch itemów: Excalibur i Mlot Thora. A zatem myślę, że siła 3 na Excaliburze jest przesadzona ponieważ nie będzie on wogóle używany, już na początku edycji ludzie sprzedają go po 100k... Siła 4-6 będzie idealna. Na młocie thora róznica sharpu wynosi 15, to też o wiele za dużo Thory z sharpem 20-23 nie będą używane za pare tygodni i ich cena będzie wynosiła jak kosy czy topora, Sharp 25-30 będzie idealny. To tyle
Pozdrawiam
Na tym właśnie polega ta zmiana w balansie, nie ma być tak że wydasz nie wiadomo ile kasy i masz od razu najlepsze itemy, teraz to kwestia szczęścia
, przedziału zmieniać nie będziemy.
No rozumiem, ale poprostu za duża różnica jest, Exc siła 3 jest bez sensu od 4 do 6 było by bardziej optymalnie tak samo z thorem, żeby trafić sharp 30 z 25 do 30 też trzeba mieć szczęście, nie mówie, że to głupi pomysł z tym losowaniem siły i sharpu, ale za duża różnica jest w tym momencie i niektóre itemy nie będą nic warte
Wcześniej wystarczyło kupić exca i thora + demo sety i się miało co się chciało, a teraz tak nie jest i trzeba pograć dłużej i "farmić" te najlepsze przedmioty przy odpowiednim szczęściu. Tzn. wciąż jest możliwość nabycia tych przedmiotów, specjalnie tego nie utrudnialiśmy aczkolwiek wprowadziliśmy "ten" balans, który powoduje zmianę sposobu gry jak i przede wszystkim to o czym wspomniałem wyżej.
(21-November-2022 19:58:54)_BandTheRolla napisał(a): [ -> ]Witam, mam pewną propozycje na lekką zmianę dwóch itemów: Excalibur i Mlot Thora. A zatem myślę, że siła 3 na Excaliburze jest przesadzona ponieważ nie będzie on wogóle używany, już na początku edycji ludzie sprzedają go po 100k... Siła 4-6 będzie idealna. Na młocie thora róznica sharpu wynosi 15, to też o wiele za dużo Thory z sharpem 20-23 nie będą używane za pare tygodni i ich cena będzie wynosiła jak kosy czy topora, Sharp 25-30 będzie idealny. To tyle
Pozdrawiam
powiem tyle bez sensu zmieniac to co jest, ale, dobrze by bylo dodac opcje tylko do Excalibura gdzie mozna laczyc 2 Excalibury o tym samym efekcie sily np sila 3 i sila 3 za 100-200k da ci sile 4, w taki sposob bedzie i tak trzeba kopac i na dodatek trafic te itemy a jak chce sie lepszy to mozna kupic nowy albo zlaczyc, powinna byc tez szansa na powodzenie sie takiego laczenia np 60% na powodzenie sie i 40% na nie w przypadku sily 3, powinno sie to zmniejszac (procent powodzenia sie) im wieksza sila, dodatkowo gracz moze dodac szanse np 5-10 procent za 50-100k, wedlug mnie gracze by chcieli takie cos ale to sie zobaczy