MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Zmiana Zwoju Boskiej Regenki
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam,

Obecnie zwój boskiej regeneracji, jest do niczego gdyż daje tylko 30s regenki I dla wszystkich graczy online. Zostalo to zmienione, gdyż regeneracja ta czasem się bugowała i zwiększała się do horendalnego poziomu.

Dlatego ja proponuję coś nowego i odmiennego a mianowicie zmiany by zwój zamiast dawać regenenkę przyzywał w miejscu użycia Kryształ Lifshardu. Rozwiązałoby to problem z bugującą się regenką.

Kryształ Lifeshardu?

Trwałby on 3 min, podczas tych 3 min, co 2,2 leczyłoby on w obrębie 13,1 kratki po 8,7 hp (4,35 serca), z przerwą na moment śmierci który wystrzeliwałby na bliski dystans pociski z ok 1-2 dmg i dające obumieranie na pare, sec co prawda rzadko by się tym dostawało więc nie jest to złe, a jedynie ma na celu lepsze wyważenie tego Krysztalu Lifshardu.

Myślę, że leczenie może wydawać się duże, no ale jednak Kryształ żyje tylko 3 min, a po nich znika i do tego ma jeszcze ograniczony zasięg leczenia.

Mam nadzieję, że proponowany buff się przyjmię, by w końcu zwój regeneracji wrócił do gry i nie był pospolitym śmieciem Smile

Pliki wysłane na pv
chyba nie rozumiem jak krysztal ma zastapic zwoj?
przeciez to calkowicei dwa roznie przedmioty nie majace ze soba wiele wspolnego?

zwoj leczyl caly serwer niezaleznie od dystansu a krysztal ma healowac wylacznie w promieniu?

do czego ma sie tu "zamiana"?
nie mowie ze jestem przeciwnikiem pomyslu po prostu nie rozumiem zbieznosci.
kryształ (mobko-totem czasowy) ma być przyzywany w miejscu użycia zwoju, jako że jest to jedna z nie wielu sensownych metod na jakie wpadłem w jaki ten zwój może inaczej działać bo tak:

- dłuższa regenka - odpada, buguję się i daję ogromną przewagę, na bossy, expowiska itd...
- pętla dodawania serc dla calego serwera - też raczej odpada, bo tworzyłaby nie potrzebne obciążenia
- absorbcja (raz nadawana) - też raczej odpada, bo od tego jest pomnik i totem fenixa/zwykly

Tak więc jedyne sensowne, na co wpadłem to trwający, krótko, ale mocno leczący Krysztal Lifeshardu, fakt nie robi on tego serwerowo, a gracza/graczy którzy są w obrębie jego, fakt leczy on o wiele mocniej od tego zwoju, no ale trwa krótko...
@refresh

dopowiedzenie odnosnie wątku jest powyżej
@refresh
@refresh
juz pisalem wyzej, totalnie bezsensowny pomysl, niczego nowego nie dodałeś, odrzucone.
Przekierowanie