MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Buff pocisku strzelca
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
kilka miesiecy temu zostala wprowadzona zmiana w runie strzelca (skalowanie sie dmga ze zrecznoscia zmienione na inteligencje), ktora wedlug mnie jest kompletnie bez sensu.
-Runa przy standardowym buildzie strzelca pod zrecznosc jest praktycznie bezuzyteczna. dmg z jednej sniezki z krytem przy runie 5 oscyluje w granicach 3k
jak wiemy pociskow trafiajacych w 1 cel jest 3 na poziomie 5 i 6 te obrazenia z 3 pociskow runy nie maja podjazu do dmga z 1 strzaly luku co czynia ja przydatna jedynie do zbierania gemow/dobijania pojedynczych mobkow na nizszych expowiskach.Nawet perfekcyjna runa na 6 poziomie bilaby okolo 5 k
- natomiast build pod inteligencje kompletnie rozwalil rekord strzelca (17264) jedną sniezką, co sprawia ze runa na pojedyncze cele jest zbyt op skalujac sie pod inteligencje
dla tego wnioskuje o zoptymalizowanie tego. ta zmiana spowodowala ze juz wymarla klasa dostala jeszcze bardziej po dupie
Fajnie by bylo jakby ta runa slozyla do czegos wiecej niz zbierania gemow
Na pewno nie należy dodawać samemu skalowania zręki tylko (bo dmg bylby jeszcze bardziej przesadzony), ale
sprawić by po równo lub w stosunku np. 3:2 skalowała się zręka i inta.
Gdyby runa bazowala na samej zrecznosci to bylaby jedna z najsilniejszych run, inta jest tu adekwatna bo wyciagasz ja pasywnie chcąc czy nie chcac z dobrych talkow/sprzetu - im wyzszy lvl tym latwiej ja osiagnac, choc akurat w twoim przypadku pomimo 90 lvlu twoje talki za duzo jej nie daja.
(03-August-2022 10:47:11)Admin napisał(a): [ -> ]Gdyby runa bazowala na samej zrecznosci to bylaby jedna z najsilniejszych run, inta jest tu adekwatna bo wyciagasz ja pasywnie chcąc czy nie chcac z dobrych talkow/sprzetu - im wyzszy lvl tym latwiej ja osiagnac, choc akurat w twoim przypadku pomimo 90 lvlu twoje talki za duzo jej nie daja.

niby tak ale fajnie by bylo jakby zrecznosc dawala jednak troche wiecej niz obecnie
zerowy argument "fajnie jakby" Huh
Przekierowanie