MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Skarga Zaakceptowana] hum_hello, pvpcotton
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Twój nick z gry: __Quinlann__
Nicki osób posądzonych: hum_hello, pvpcotton
Najdokładniejsza data zdarzenia: Widoczne na screenach.
Opis zdarzenia: Wszystko zaczęło się od tego, że gracz hum_hello napisał do innego gracza "pokonaj lufe na betterpvp potem coś tutaj pisz" (lufa to taki gracz survivala) więc zgłosiłem go za reklamę chatreportem, jednak moje zgłoszenie zostało odrzucone. Gdy spytałem dlaczego, pvpcotton stwierdził, że betterpvp to paczka modów, co jest prawdą, jednak czy gracz wykłócałby się każąc komuś pokonać innego gracza na paczce modów ? XDD
Napisałem cottonowi, żeby sobie wpisał betterpvp w przeglądarce i zobaczył, że taki serwer istnieje, i spytałem czy gracz pisałby o duelu na paczce modów, na co ten mi nie odpisywał, pomyślałem sobie, że jest afk i tego nie widzi, więc odczekałem chwilę i spytałem na helpopie "i jak z tym?" lecz odpowiedzi nadal nie było. W międzyczasie gracz hum_hello kierował w moją stronę prowokacje, za co również nie został ukarany. Gdy zauważyłem, że cotton nie jest afk i biega sobie po spawnie napisałem "dobra cotton sobie po spawnie biega, pora odwiedzić forum" na co ten odpisał "__Quinlann__ ty już się popisałeś" po czym wyszedł z serwera.
Dowody: https://imgur.com/a/5r5xbrp
Serwer: MF
Edit (dla tych co nie rozumieją): Skarga jest też na cottona z powodu odrzucenia chatreporta i braku reakcji.
Po pierwsze na trybie survival powszechnie znany jest mod BetterPvP, ponieważ dosyć ułatwia nam on jak sama nazwa wskazuje samo pvp poprzez udostępnienie dokładnej ilości HP, w lewym górnym rogu wyświetla ci się pasek DOKŁADNYCH serc gracza, nie jest to niczym nowym, że gracze o nim wspominają. Nie zareagowałem? Zareagowałem odpowiadając ci, ze jest to mod, ponieważ nawet sam kontekst o tym mówił.

A co do tego dopisku "Już się popisałeś" nawiązałem do tego za co zostałeś zdegradowany, ponieważ byłem poirytowany i tu jest z mojej strony błąd, że nie zachowałem zimnej krwi, nie opanowałem emocji.

Tyle z mojej strony.

~Cotton
Nie no, co dałoby zapraszanie kogoś na duel na paczce modów, próbujesz samego siebie oszukać czy o co tu chodzi? Kontekst o tym mówił? No właśnie nie xD
Serwer który reklamował jest serwerem właśnie do dueli 1v1 więc kontekst tutaj zdecydowanie potwierdza MOJE oskarżenia Smile
Fakt, po dokładnym zweryfikowaniu screenów jest to napisane tak jakby gracz miałby iść na inny serwer ponieważ : " Najpierw pokonaj na... Potem TUTAJ coś pisz"

Mój błąd, ponieważ kontekst mówi sam za siebie, lecz gracz został zbanowany za przyznanie się do wspomagaczy a więc moim zdaniem sprawa rozwiązana.
Po głębszym zweryfikowaniu wiadomości i samym faktem kim jest ten gracz.

Mogę stwierdzić iż Reklama w tym przypadku miała miejsce jak najbardziej, w momencie pisania i dyskutowania graczy na trybie dyskutowali oni o głównie serwerach (gdzie iść na 1v1 czy idziecie 1v1 itd itd). W momencie jeśli dyskusja by się sprowadzała o jakieś modyfikację do minecrafta ta wiadomość miała by sens i można było ją uznać jako brak złamania regulaminu.

W związku iż jest to osoba która łamała regulamin, karę która została wczoraj temu graczowi nadana (5 dni za przyznanie się), poprawiam na bana permamentnego.

Administrator który nie widział w tym problemu został upomniany i przestrzeżony na przyszłe sytuację żeby bardziej brał pod uwagę cały ''sens'' pisanych wiadomości.

"Już się popisałeś" wiadomość ze strony administratora też jest nie na miejscu i pociągną one za sobą również konsekwencje, brak opanowania i chęć pokazania że jednak obecny gracz nie ma już nic do gadania nie może mieć miejsca...

[Obrazek: 8fda5e8f5f263.jpg]
Przekierowanie