MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Kopalnia PvP Classic - Dyskusja
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jestem w trakcie robienia update pod PvP Classic jakim jest dodanie Questów i jak wcześniejszych update logach wspomniałem będę chciał dodać kopalnię na ten tryb i tutaj się pojawia do was pytanie czy chcecie aby takowa się pojawiła? Zaznaczam, że biorę pod dyskusję sensowne argumenty itd.

Co do kopalni, nie wprowadziłaby ona jakichkolwiek dodatkowych przedmiotów, tylko alternatywną metodę na zarobek xp, monet i emeraldów, oczywiście drop nie byłby jakiś ogromny Wink.
Myślę że skoro nie będzie ona wprowadzała nowych itemów a tylko zarobek to jest to dobry sposób na przebicie się dla nowych graczy. Wydaje mi się że to jest dobre rozwiązanie i jestem jak najbardziej za.
Jak najbardziej kopalnia to dobry pomysł, bo niestety wiele graczy posiada już dużo przedmiotów jak i usług typu zwój życia. Dlatego to by była dobra alternatywa zamiast bicia się, bo nie oszukujmy się jak nowy gracz wejdzie na serwer to szybko dostanie przekope od koxów pvp, którzy posiadają już dużo itemów. (I nawet nie dadzą zebrać skrzynek, bo jak na razie zdobycie itemów opiera się na pvp i zbieraniu skrzynek.) Przez to będą wstanie w dosyć szybkim czasie nabyć itemy, emeraldy i expa.
Jesli faktycznie ta kopalnia bylaby dobrze zbalansowana - tzn, nadal pvp byloby duzo bardziej oplacalne niz kopanie, ale jednak jakies grosze by tam wpadaly to pomysl nie jest zly.

[Obrazek: kE1tfkT.png]
Przekierowanie