27-April-2022, 20:17:31
Witam,
W tym wątku chce poruszyć temat 2 nowych materiałów a mianowicie kości nekromancji oraz magmowego serca.
======>
1. Kosc Nekromancji
======>
a) Nie wiem czy jest to błędem czy zamierzoną funkcją, ale serpent dropi kość nekromancji na 2 sposoby, a mianowicie bezpośrednio do eq (wraz z info na czacie), oraz bez info bezpośrednio z niego, tak raczej chyba nie powinno być, ale nwm może to jednak zamierzona funkcja.
b) Nie kazdy musi chcieć craftować za tą kostkę peta, a jednak często się robi serpenta chocby pod buty, quest lub exp, dlatego proponuję dla tego materiału jeszcze takie zastosowania:
3x kosc nekromancji + 2x Smocza Moneta = Niezidetyfikowany Talizman (3 slot)
2x kosc nekromancji = 2x Smocza Moneta
3x Kosc Nekromancji + 64x Zywe Serce Golema = Zwoj Przeznaczenia: Fantom (EPIC BOSS) => moim zdaniem wymiana nie przesadzona, bo i tak by nam sporo zeszło by aż 6 kostek ogarnąć, serca to mniejszy problem, no ale jednak i tak lepiej byśmy wyszli gdyby w tym samym czasie skupili się na robieniu bród, więc moim zdaniem wymiana git.
Edit: Proponowane koszty zmniejszyłem gdyż naprawiono bug z podwojnym dropem kości nekro.
======>
2. Magmowe Serce
======>
a) Przy zabiciu bossa fireblasta, z którego leci to serce wyskakuje błędna informacja o tym, ze tepnie nas za 10s na spawna, co może wprowadzić w błąd kogoś robiącego to 1 raz, ze juz skończył questa, oraz niepotrzebnie szpeci czat.
b) Tak samo jak w przypadku kosci, mozna to dropnac przy okazji i nie kazdy chce tego peta craftowac, totez proponowałbym dodatkowe zastosowania dla tego materiału, a mianowicie takie:
2x Magmowe Serce + 32x Kamien Wulkaniczny = Lege Zestaw Stefana x1
1x Magmowe Serce = Ognisty Gem Teleportacji x1
======>
Mam nadzieję, że powyższe błędy zostaną naprawione, oraz, że przejdą, któreś z powyższych wymian, gdyż mówię nie każdy jest wgl zainteresowany craftingiem peta, a tak to mógłby zrobić coś spoczko z tymi materiałami.
W tym wątku chce poruszyć temat 2 nowych materiałów a mianowicie kości nekromancji oraz magmowego serca.
======>
1. Kosc Nekromancji
======>
b) Nie kazdy musi chcieć craftować za tą kostkę peta, a jednak często się robi serpenta chocby pod buty, quest lub exp, dlatego proponuję dla tego materiału jeszcze takie zastosowania:
3x kosc nekromancji + 2x Smocza Moneta = Niezidetyfikowany Talizman (3 slot)
2x kosc nekromancji = 2x Smocza Moneta
3x Kosc Nekromancji + 64x Zywe Serce Golema = Zwoj Przeznaczenia: Fantom (EPIC BOSS) => moim zdaniem wymiana nie przesadzona, bo i tak by nam sporo zeszło by aż 6 kostek ogarnąć, serca to mniejszy problem, no ale jednak i tak lepiej byśmy wyszli gdyby w tym samym czasie skupili się na robieniu bród, więc moim zdaniem wymiana git.
Edit: Proponowane koszty zmniejszyłem gdyż naprawiono bug z podwojnym dropem kości nekro.
======>
2. Magmowe Serce
======>
b) Tak samo jak w przypadku kosci, mozna to dropnac przy okazji i nie kazdy chce tego peta craftowac, totez proponowałbym dodatkowe zastosowania dla tego materiału, a mianowicie takie:
2x Magmowe Serce + 32x Kamien Wulkaniczny = Lege Zestaw Stefana x1
1x Magmowe Serce = Ognisty Gem Teleportacji x1
======>
Mam nadzieję, że powyższe błędy zostaną naprawione, oraz, że przejdą, któreś z powyższych wymian, gdyż mówię nie każdy jest wgl zainteresowany craftingiem peta, a tak to mógłby zrobić coś spoczko z tymi materiałami.