MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] propozycja klanowa
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam chciałbym w tym wątku przedstawić obecną sprawe liderów na bestrpg'u. A więc obecnie klany działaja tak, że jeżeli lider wyjdzie z klanu to klan jest do wywalenia + łatwo sie pomylić z komendą "/klan usun" dlatego proponuje dodanie do komendy "/klan usun" czegos takiego, że po 1 będzie trzeba to potwierdzić a po 2 komenda nie będzie działała jeśli będzie miała jakiś argument. Moją 2 propozycją jest dodanie takiej roli jak "zastępca lidera" działała by ona w ten sposób, że może dysponować funduszem klanowym i nabywać nowe budynki + jeżeli lider usunąłby klan byłoby to zabezpieczenie, że zastępca dostaje w ręce klan i zostaje nowym liderem a jeżeli takowego zastępcy nie ma to losowy gracz z klanu otrzymywałby lidera dodatkowo proponowałbym komende "/klan przekazlidera <nick>" dlatego, że często liderowi sie coś odwidzi a żeby klan nie tracił klanu to żeby nowy lider popilnował zamku w chwilę nieobecności (proponowałbym żeby ta komenda też miała potwierdzenie) dziękuje więc za uwage tym, którzy przeczytali do końca licze na argumenty za i przeciw
Istnieje zabezpieczenie które sprawia, że na pewno nie usuniesz klanu przez przypadek. Komendę /klan usun musisz pisać dwa razy.

Co do przekazywania lidera nie wiem jak uważają inni, ale jak dla mnie przez to klanu będą tworzone na zawsze. W momencie gdy komuś się znudzi gra i usunie klan to inni gracze dostają jakąś możliwość zajęcia działki klanowej. Jeżeli pojawi się komenda na przekazywanie lidera może się okazać że klan będzie istniał przez wieki - gdy ktoś odejdzie od gry to klan przejdzie dalej.
Widac ze nigdy własnego zamku nie miales bo zabezpieczenie przed "omylkowym" skasowaniem klanu istnieje od lat.
Zadnych zastepcow na pewno nie bedzie ani tym bardziej oddawania/przekazywania zamkow - ty jeszcze nieudolnie probujesz to argumentowac "zabezpieczeniem" podczas gdy jest calkowicie na odwrot i w przypadku przejecia konta przez kogos klan moglby zostac przekazac dowolnemu randomowi.

I dokładnie tak jak kendal napisal gdy jakis zamek przepadnie, czy też lider go skasuje czy też dostanie czystke czy też przestanie grać to zamek wraca do puli zamków wolnych.
Przekierowanie