MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Błędna/Niedopracowana Statystyka - Szczęście
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam,

W tym wątku chcę poruszyć temat statystyki szczęścia.

Jak pewnie każdy dobrze wie mając 2 pkt szczęścia dostajemy 1% na krytykę i wszystko byłoby git, gdyby nie to że ja jako wysokopoziomowy gracz posiadając 207 szczęscia, nie zawsze uderzam krytyczny cios, co nie powinno mieć miejsca.

Podejrzewam, że prawdopodobnie, jest jakiś problem z naliczaniem bonusu:
+ x staty do szansy na krytyke..., gdyż trzymałem też miecz cały czas przy testowaniu i niejednokrotnie przeładowywałem statystyki, zgadzałoby się to biorąć pod uwagę, że bez tego bonusu mam 194 szczescia czyli brakuje mi 3% do 100%, jeśli faktycznie nie nalicza tego bonusu do szczęścia, a to by się zgadzało bo sytuacja gdy nie walne krytyki jest bardzo sporadyczna.

Proszę o zweryfikowanie błędu, ponieważ mega drażni mnie on na tygrysach i labiryntach bo zamiast jednego tapa, mam od czasu do czasu 2 co irytuje mnie...

Dowody (na jednym z screenow, mozna zauwazyc jak zadaje 2k dmg zamiast 5,7k, które powinno być zawsze ze względu na 100% krytykę):
https://imgur.com/a/j5XoO3o
Potwierdzam co mówi Cisowy. Kiedy jeszcze grałem wojownikiem miałem 201 szczęścia czyli w teorii 100,5% szans za uderzenie krytem, a jednak zdarzało się, że wspomniana krytyka nie była zadawana.
@refresh
@refresh
wyslijcie screen builda (/info) lub film z przykladem.
Szczescie zmienione z 2 do 3 na 1% kryta. Jak sie zachowuje teraz i zlicza niestety nie stwierdze czy dobrze bo mam ok 200 a nie 300 szczęscia w każdym razie warto zweryfikować i pobić chwilke na rownych 300 szczescia czy dobrze zlicza.

Inna kwestia, że jest ono źle zliczane na /info

https://imgur.com/a/memhBxu jak pokazuje mam 166 szczęścia czyli w nerfie szczescia do szczescie/3 = kryt powinno mi wyjść 55% w zaokregleniu, a wychodzi 83% czyli system nadal zlicza szczescie/2 zamiast przez 3, prosze o poprawe bo bedzie to diabelnie mylic ludzi...
racja byl blad, dopiero od teraz dzialac bedzie - po restarcie.
Przekierowanie