21-August-2021, 00:18:36
Cześć. Ostatnio wielu graczy skarży się na dziwny błąd występujący na ultrapvp minefoxa, sam parę razy go doświadczyłem. Zazwyczaj dzieje się to na /warp moby jednak raz przydarzyło mi się na pvp więc nie wiem na jakiej zasadzie to działa, błąd ten polega na tym, że (podając przykład z /warp moby) po dłuższym czasie bicia mobów zbugujesz się w taki sposób, że według serwera, nadal będziesz stał w miejscu w którym się zbugowałeś (moby wciąż będą mogły robić ci krzywdę) jednak na twoim ekranie będziesz mógł sobie normalnie biegać po mapie, i wszystkie moby będą się normalnie ruszać jak gdyby nic się nie działo. Nie wiem czy napisałem to zrozumiale, to dość skomplikowane i ciężko mi to wytłumaczyć xd
Dodam też, że podczas tego bugu nie da się jeść ani używać amuletów/reliktów więc jeśli przytrafiło ci się to na /warp moby, prawdopodobnie zginiesz, jeśli nie poprosisz kolegi by zabił moby które cię atakują. Po śmierci, wszystko będzie już działać jak powinno.
Aby "się odbugować" wystarczy użyć /spawn i poczekać na teleportację.
Dodam też, że podczas tego bugu nie da się jeść ani używać amuletów/reliktów więc jeśli przytrafiło ci się to na /warp moby, prawdopodobnie zginiesz, jeśli nie poprosisz kolegi by zabił moby które cię atakują. Po śmierci, wszystko będzie już działać jak powinno.
Aby "się odbugować" wystarczy użyć /spawn i poczekać na teleportację.