MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Skarga Odrzucona] Skarga MF
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Twój nick z gry: Nisorasuy_
Nicki osób posądzonych: Asari
Najdokładniejsza data zdarzenia: 18:08
Opis zdarzenia: Dostałem mute od Asariego na 3h bo napisałem, że ma ktoś rozdwojenie jażni. Nie jest to w żadnym stopniu obraza, tylko stwierdzenie choroby osobowości u danej osoby. Jeżeli choroba=obraza, to gratuluję logiki Asari.
Dowody: https://minefox.pl/bany/info.php?type=mute&id=2711
Serwer: MF

Specjalnie dla Asariego:
Rozdwojenie jaźni, znane także jako osobowość mnoga, to dysocjacyjne zaburzenie tożsamości prowadzące do wystąpienia u chorego przynajmniej dwóch niezależnych od siebie jaźni. W danym momencie ujawnia się tylko jedna osobowość, a poszczególne z nich zwykle nie zdają sobie sprawy z istnienia pozostałych.
Może zacznijmy od tego, że dostałem zgłoszenie od osoby, do której były te słowa kierowane co oznacza, że poczuła się urażona przez Twoją wiadomość. Zresztą nie dziwi mnie to. Użycie takiego zwrotu jest nawet podwójnie chamskie. Pierwsza sprawa jest to po prostu obraźliwe dla tej osoby, którą tak nazwiesz, a po drugie jest to bagatelizowanie powagi tego zaburzenia.

Jeżeli uważasz, że można używać chorób jako obelg czy wyzwiska, a następnie chować się za ich definicją to trochę przykre. W takim wypadku rozumiem, że "masz autyzm" albo "masz downa" też nie może być brane za obraze, bo mamy tutaj nazwy różnych zaburzeń? Według mnie zarówno to co Ty napisałeś i przykłady, które podałem są obraźliwe i zasługują na potępienie, ale o tym niech już zdecyduje ktoś kto rozważy Twoją skargę.
Myślę że asari dobitnie wytłumaczył Wink

[Obrazek: 66b53c632f311.jpg]
Przekierowanie