MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] UltraPvP MF - Propozycja
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Cześć.
Kiedy tryb UltraPvP został dodany na Minefoxa, i po raz pierwszy próbowałem pokonać bossa Sansa, zauważyłem, że podczas trzeciej fazy bossa, pojawia się kilka unikatowych mobów (Papyrus, Toriel, Asgore oraz Mettation, możliwe, że jakiegoś pominąłem)
Każdy z nich wyróżnia się unikatową nazwą oraz wyglądem. Postanowiłem wtedy je zabić z nadzieją na jakieś ciekawe dropy, jednak były one bardzo wytrzymałe (umierały dopiero po 2-4 minutach nieustannego bicia ich mieczem z ostrością 10 będąc na siłce 3) Kiedy już je zabiłem, nie dostałem niczego. Dziś zrobiłem małe testy - zabiłem każdego z nich by sprawdzić czy jakieś dropy z nich zostały dodane, i z tego co udało mi się zauważyć, moby te mają taką samą szansę na dropnięcie graczowi Pustego Czarnego Łba jak Królewscy Strażnicy Asgora, co według mnie kompletnie nie ma sensu patrząc na ich wytrzymałość.
Rozumiem, że, te moby jak i sam boss Sans są nawiązaniem do gry Undertale, aczkolwiek byłem trochę zawiedziony gdy po zabiciu ich nic nie dostałem.
Zatem moją propozycją byłoby usunięcie możliwości wydropienia Pustego Czarnego Łba przez te moby (ale zostawienie jej w przypadku Królewskich Strażników Asgora) i dodanie 100% szans na to, że po ich zabiciu dostanie się ICH głowy (każdy z nich ma na sobie swoją unikatową głowę)
Głowy te byłyby jednie unikatową ozdobą na działkę, nie wpływałyby w żaden sposób na rozgrywkę. Spowodowałoby to, że gracze zaczęliby moby te zabijać, a nie zostawiać w piekle po zabiciu Sansa.
Obmyślę ten pomysł z Ajronem i może się wprowadzi coś oprócz tych głów np. element ich zbroi, który wyróżniałby się niezniszczalnością i czymś tam jeszcze.
Drop głów jest taki sam, bo tu nie chodzi o nazwę moba, a o TYP.
Całkiem ciekawy pomysł, najlepiej by szanse na część ich zbroi były podobne do szans na otrzymanie elementu mitycznej zbroi przy zabiciu Sansa. Swoją drogą można by też było dodać szanse na otrzymanie ich broni o ile nie jest to problem (gdyż 1 z tych mobów walczy zenchantowanym commandblockiem)
Aktualnie propozycje i mniej poważne błędy nie będą dodawane/naprawiane, ze względu na to że ruszyły pracę nad nową edycją ULTRAPVP 5.0 pod MF.
Przekierowanie