MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Nowe Questy BESTRPG - Wasze Propozycje
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Hejka,
rozmawiałem z SzeryfemABC nt questów na bescie, dogadaliśmy się że możemy wam wprowdzić pakiet nowcyh questów typu "zabij" lub "dostarcz".

I na tym etapie chcielibyśmy dać Wam możliowść zaproponowania nowych questów, nagród oraz ich działania.

Questy mogą być napisane w taki sposób aby jeden wymagał drugiego, na końcu można byłoby otrzymać jakiś zwój na bossa lub jakas skrzynie, czy jakis pakiet doswiadczenia,

questy nie beda mialy wymogów lvlowych, jednak czesto same expowiska beda je mialy. Questy moga dotyczyac zabijania bossow, zabijania duzych ilosci mobkow na expowiskach (typowy grind).

Warto to oprawic w jakis klimat typu "Gildia zlodzieji" czy "Klan Ciemnosci" wybudowac nowa lokacje na spawnie i tam umiescic kilka npckow z roznymi questami.

Mozna dodac fabule w tresci questow. Npcki moga wymagac dostarczenia przedmiotow lub zabijania danego typu mobow w roznych lokacjach.

Questy mogą być jednorazowe lub czasowe (mozliwosc ponownego wykonania questa po czasie).

Zapraszam do wszelkich sugestii, propozycji.

Byc może uskutecznimy to również o nowe przedmioty.
Siema. Wątek już dosyć długo leży a odzewu zero, ale myślę że dałbym radę wymyślić jakieś ciekawe questy. Zanim to zrobię mam jednak kilka pytań żeby mniej więcej wiedzieć jak pociągnąć w tych questach fabułę Big Grin

Obecnie questy wyglądają tak:
https://imgur.com/x6kABKj

Jak widać po kliknięciu na NPC pojawia się gui, a w nim krótki opis questa ewentualnie jakaś fabula. Czy w tym miejscu wszystko zostaje bez zmian? Kiedyś spotkałem się z questami w których gracz miał chociażby możliwość wybrania opcji dialogowej czy coś w tym stylu. Byłoby to dosyć ciekawe, bo pozwoliłoby chociażby rozwinąć fabułę o dialog pomiędzy graczem a NPC.

No i kolejne pytanie, czy można dodać questy do już istniejących NPC?
Przekierowanie