MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Update regulaminu
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Siema, chciałbym byście poprawili 14 punkt w regulaminie lub dali mi konstruktywna odpowiedz na pytanie.
dlaczego osoby maja dostawać bana za program Authotkey?
Regulamin mówi tak:
Cytat:14. Zakazuje się używania wszelkiego rodzaju wspomagaczy ułatwiających grę takich jak np. Huzuni, Vape, Flux, Wurst, Flare, Auto Clicker, Macro, Autohotkey, TinyTask, CheatEngine, X-Ray oraz modyfikacji typu Map Downlonder.
Autohotkey to jedynie program w zasadzie środowisko do pisania skryptów/kodu sam w sobie nie jest żadnym wspomagaczem nie ułatwia ani trochę gry w minecraft lecz skrypty (pliki kończące się na .ahk lub .exe) już mogą... jest to łatwe do sprawdzenia czy taki plik to macro sprawdzajac zwykle 5 linijek kodu..
niektóre skrypty napisane w ahk są skompilowane do formatu .exe ( wtedy program autohotkey jest nam zbędny na komputerze )

kod w autohotkey mogą być stosowane w dobrym celu jak i złym
ale są inne języki programowania które również umożliwiają napisanie macra kilka z nich :
java

pyton

c++

wiele cheatów jest napisane w c++ tutaj jeden z nich

Pomimo tego ze w tych środowiskach można napisać cheaty lub macro
nie powinno być całkowicie zablokowane przez regulamin to bezsens
uczę się programowania mam na komputerze 3 środowiska do pisania w poszczególnych jeżykach są mi potrzebne do edukacji jednak za autohotkey dostałem z jakiegoś powodu bana ( za samo nieszkodliwe środowisko )

W pierwszej kolejności proszę o update regulaminu
w drugiej o rozpatrzenie mojej prośby o ub:
http://mineserwer.pl/Temat-Odbanowanie-O...#pid450749
Jest wymieniony jako przykład, a w nim można stworzyć swoistego rodzaju macra itd. Więc m.in dlatego za niego karamy.

[Obrazek: kE1tfkT.png]
Przekierowanie