MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Poprawki Nowych Epic Bossow
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, dziś zostało wprowadzone 2 nowe epic bossy, czyli Mrokul i Xerethor.

Niestety zostało pare niedoróbek, błędów, które wypadałoby poprawić...

1. Nie widać % na zwoj Xerethora i Mrokula z Opisu Zadania druzynowego Zamek Shalowcast na /warp team

2. Brakuje zastosowania dla materiałów dropiących z nowych epiców.

Powinny one zostać dodane u NPC kolekcjoner unikatów na /warp targ,
a proponuje by wyglądały tak:

Kryształ Nekromancji = 2 Zwoj Cienia
Essencja Burzy = 5 Rzadkich Skrzynek Stefana

Oko Baala + Essencja Burzy = Zwoj Przeznaczenia: Azmodan
(ta wymiana jest po to aby osoby nie lubiące teamowych zadań [ZS], mogły również stworzyć zwój azmodana)

3. Zmiany kosmetyczne/funkcyjne u heimdalla:

- usunąć wymaganie levelowe z tych epic bossów bo zostały zrównane z innymi, więc byłoby dziwne gdyby u nich było...

- dopisać na samej górze przy nazwie tych 2 nowych epiców "&c&l(EPIC BOSS)", aby były spójne z resztą

- dodać świecenie (enchant) na itemy teleportacyjne tych 2 bossów, aby również były spójne te itki wyglądem z innymi tepkami na epic bossy.

4. Ostatnia poprawka dotyczy skillów, gdyż zauważyłem, że po migracji na serwer pare z nich nie działa.

- elektromagnes
(nie przyciaga graczy i nie zadaje im dmg na obszarze)

- mrokul5d
(nie tworzy kregu z particli i nie zadaje dmg, ani nie nadaje negatywnych efektów)

- mrokul1
(w ogole nie wywołuje tego skilla)

Warto by naprawić/dostosować do serwera, te skille by bossy te nie były za łatwe...
(05-May-2021 19:40:13)LordofLanzarote napisał(a): [ -> ]4. Ostatnia poprawka dotyczy skillów, gdyż zauważyłem, że po migracji na serwer pare z nich nie działa.

- elektromagnes

- mrokul5d
(nie tworzy kregu z particli i nie zadaje dmg, ani nie nadaje negatywnych efektów)

- mrokul1

Warto by naprawić/dostosować do serwera, te skille by bossy te nie były za łatwe...

Z naszej strony nie ma czego dostosowywac, jak testujesz sobie wszystko bez antycheata to logiczne ze wszystko bedzie dzialac, z ac juz nie koniecznie. Wersji mm ani silnika forum tez nikt nie zmieni przez twoje widzi mi sie bo cos co znalazles
w necie nie dziala - jak nie dziala to tobie pozostaje naprawienie ich aby byly kompatybilne.

1. i 2. ogarne jutro.
(05-May-2021 22:24:04)Admin napisał(a): [ -> ]
(05-May-2021 19:40:13)LordofLanzarote napisał(a): [ -> ]4. Ostatnia poprawka dotyczy skillów, gdyż zauważyłem, że po migracji na serwer pare z nich nie działa.

- elektromagnes

- mrokul5d

- mrokul1

Z naszej strony nie ma czego dostosowywac, jak testujesz sobie wszystko bez antycheata to logiczne ze wszystko bedzie dzialac, z ac juz nie koniecznie. Wersji mm ani silnika forum tez nikt nie zmieni przez twoje widzi mi sie bo cos co znalazles
w necie nie dziala - jak nie dziala to tobie pozostaje naprawienie ich aby byly kompatybilne.

1. i 2. ogarne jutro.

Okej bardzo mi miło ze taka szybka reakcja Big Grin

W sprawie 4. to jak tylko się przejde sie na te bossy i dokladnie zbadam z czym jest problem to sprobuje sprawic by niedzialajace skille byly kompatybilne...
1.
2.
3.

zrobione

w kwestii skilli pozostaje Ci testowac
silnik 1.11.2
wersja mm 4.3.2
Przekierowanie