MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Złote gemy
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Wszyscy dobrze wiemy jak ciężko się zbiera złote gemy. Futra Wilka Ludojada wypadają strasznie rzadko, ciężko jest wbijać owe przedmioty i przychodzę z takimi dwoma pomysłami:
1 pomysł: Żeby zrobić npc które by wymieniał np. kości na futro / głowy ofiary kanibala na futra by chociaż lekko ułatwić zbieranie gemów, np. 5 kości za 1 futro bądź 6 głów za 1 futro (przykład).
2 pomysł : By było można wymieniać głowy kanibali / kości na gemy (przykładowo 48 głów na 2 złote gemy bądź 24 kości na 1 gem złoty).
Zgodze sie z tym, zlote gemy sa najtrudniejsze do zdobycia (oczywiscie mowimy o graczu, ktory nie posiada vipa), najwiekszym powodem jest po prostu expowisko a konkretniej drzewa - wilki moga bez problemu wchodzic pod nie wiec przydalaby sie zmiana dotyczaca drzew (dodanie barrier blockow) lub zmienie respawnu wilkow (np na drodze)
To prawda bez vipa zbieranie złotych gemów jest okropne więc myślę że mógłby być trade 24 kości - 1 złoty gem a co do głów to nie jestem zbytnio przekonany bo dropia one bardzo często
Zgadzam się z QwarceQ
Grałem i gram na bescie regularnie od kilku miesiecy i po wyfarmieniu dziesiątek tych gemów stwierdzam że nic takiego WEDŁUG MNIE jest nie potrzebne. Nie może być za prosto. Przecież gdy wszystkie gemy będzie sie zbierać banalnie to farmienie będzie spacerkiem. Najlepiej Uprościć cały tryb i rozdać mega anihilusy za darmo.

Co do koron drzew o których ehse wspomniał. No tak , zgodzę się. Irytujące jest to kiedy wilk ucieka pod drzewa i nijak go nie wyciągniesz. Z drugiej strony edycja drzew może mieć średnie skutki bo znajda sie kombinatorzy tak jak kiedyś którzy za darmo dostaną się dzięki koronom drzew do kanibali czy szakala.
Cytat:Grałem i gram na bescie regularnie od kilku miesiecy i po wyfarmieniu dziesiątek tych gemów stwierdzam że nic takiego WEDŁUG MNIE jest nie potrzebne. Nie może być za prosto. Przecież gdy wszystkie gemy będzie sie zbierać banalnie to farmienie będzie spacerkiem. Najlepiej Uprościć cały tryb i rozdać mega anihilusy za darmo.

Co do koron drzew o których ehse wspomniał. No tak , zgodzę się. Irytujące jest to kiedy wilk ucieka pod drzewa i nijak go nie wyciągniesz. Z drugiej strony edycja drzew może mieć średnie skutki bo znajda sie kombinatorzy tak jak kiedyś którzy za darmo dostaną się dzięki koronom drzew do kanibali czy szakala.

Pierwszy raz w życiu zgadzam się z Twistem, pomysł jest bez sensu wymienianie kości na gemy było by za łatwe już widzę te kilka stackow złotych gemow na chacie, sam mam kilka stackow kości i taka opcja popsuła by ekonomię.
Według mnie bezsensu. W życiu wyfarmiłem bardzo dużo gemów i mogę stwierdzić, że gemy srebrne/emeraldowe/ogniste są banalne do zbierania w porównaniu do złotych, ale dlaczego nagle po tylu miesiącach a nawet latach Banan miałby tak bardzo uprościć ich zbieranie? Prawie na każdym rpg'u a nawet każdej grze jest etap/czynność której prawie nikt nie lubi robić Undecided .
Jedyne co mogę dodać to małą poradę: Polecam strzelić jakimś słabym łukiem w wilka tylko po to, żeby złapał na nas agro. Wtedy wybiega spod drzewa i możemy go dobić.
odrzucone.
Przekierowanie