MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Propozycja /portfel
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Hejka
Na serwie mamy takie coś jak /portfel i kupujemy doładowanie do konta ($$ w grze), vipy, klucze i inne.

No to moja propozycja jest następująca, dodanie do portfela rubryki Sprzedaj i byśmy sprzedawali itemki w grze za realna walutę!.
Chodzi mi o sprzedawanie itemów (nie sety/surowce i inne bzdury) tylko chodzi o gemy. Jak wiemy na serwerze GEMY są cenne i potrzebne na /warp bossy i /warp team.
Moja Propozycja jest następująca:
wchodzimy w /portfel klikamy Sprzedaj! i wybieramy GEM który chcemy sprzedać, czyli np:
Ognisty Gem Teleportacji 1x - 0,03grosza do portfela
Emeraldowy Gem Teleportacji 1x - 0,04grosza do portfela
Złoty Gem Teleportacji 1x - 0,05grosza do portfela
Srebrny Gem Teleportacji 1x - 0,01grosza do portfela

Ceny są ustawione rynkowo i jak się dany gem zbiera!

Może banan sobie myślisz że bez sensu bo z czego serwer się utrzymać ale również fajną opcją było by dodanie zarobku w grze poprzez dzienne farmienie, pomyśl ile trzema wysiedzieć na expowisku żeby zarobić chociaż 1zł do portfela
Bezsensowne kombinowanie jak bez pieniędzy upolować sobie usługę ... Wejście na serwer jest darmowe. przez osoby które go wspierają. Teraz dla małej kalkulacji przedstawię
Dziennie (załóżmy 10h) jesteśmy w stanie uzbierać do 50 ognistych gemów ( bez jakichś przesadzonych bonusów) co daje nam 1.5-2 zł. siedząc sobie 8-9 dni na expowisku
możemy mieć vipa za darmo. Praktycznie osoby po 90 lvlu które nie mają głównego expienia bo zazwyczaj maja dobry sprzet i wysoki lvl. mogą farmić vipy na masowa skale.
A osoba któ ra WSPIERA serwer bo jak wiemy banan zarobi może 30 % sumy jaką wydamy na vipa (odliczając podatki) musi na takiego vipa wydać realne pieniądze. nie będę wnikał w jaki sposób je zdobędzie. pomysł skrajnie krzywdzący inne serwery banana. Dlaczego tylko best miałby opcje zarabiania praktycznie bez wydatku realnie zarobionych pieniędzy ?
No cóż, jak dla mnie zbyt op. Przez pewien czas zbierałem około stacka ognistych na dzień, a i tak przez sporą część czasu stałem na spawnie i nic nie robiłem. W moim przypadku w niecały miesiąc uzbierałbym na kupno wystarczającej liczby przepustek aby kupić ręke zeusa Tongue
(27-February-2021 22:25:26)Kendal555 napisał(a): [ -> ]No cóż, jak dla mnie zbyt op. Przez pewien czas zbierałem około stacka ognistych na dzień, a i tak przez sporą część czasu stałem na spawnie i nic nie robiłem. W moim przypadku w niecały miesiąc uzbierałbym na kupno wystarczającej liczby przepustek aby kupić ręke zeusa Tongue

dobra plan na życie reka zeusta i 40k dmg co 3s xD
Odrzucone w pelni
Przekierowanie