26-February-2021, 21:08:53
Witam wszystkich koneserów smakowych, w tym niecodziennym poście. Nie ukrywam nie jestem wybitnym kucharzem, ani nie siedzę w kuchni godzinami. Ale w dniu dzisiejszym w moje ręce wpadł prosty przepis na domowe sucharki. Nie ukrywam urzekł mnie dosyć prostymi krokami, które nawet dla osoby, która nigdy w życiu nie miała do czynienia z gotowaniem ( takiej jak ja xD) nie sprawi, a w każdym razie nie powinień sprawić żadnego problemu. Jeszcze chciałbym nadmienić, że w tej wersji sucharki będą bardziej w wersji na słodko 
No to zaczynamy :
Składniki :
1/2 kg mąki
6 łyżek cukru
12 i 1/2 dag masła
3 jajka
pół szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Uwaga : W zależności od własnych potrzeb można pozmieniać proporcje, te przedstawione powyżej są standardowe.
Przygotowanie:
1.Ucieramy masło z cukrem i dodajemy stopniowo ( co jakiś czas) jajka i następnie znowu ucieramy
2. Następnie musimy mąkę przesiać z proszkiem (najlepiej sitkiem) i dodajemy do niej masy jajecznej, następnie powtarzamy czynność ucierania.
3. Na końcu pozostaje nam wlać mleko i dokładnie wyrobić ciasto ( preferuje wyrób rękami )
4.Pozostaje nam przełożyć nasze ciasto do 2 natłuszczonych foremek ( jeżeli takowych nie posiadamy, można użyć np. szklanki lecz wtedy wyjdą okrągłe), następnie pieczemy około 40 min. w temp. 16--200 stopni C. (Zależy czy preferujemy bardziej czy mniej przypieczone)
5. Voilà! Zrobiliśmy nasze sucharki. Pozostaje się nam cieszyć, że udało nam się je sporządzić i przy okazji nie spalić domu.
Uwaga! Jeżeli nie umiesz używać piekarnika, polecam poczekać na rodzica!
---------------------------------------------------------------------------------------
Ps: Jutro będę próbował tego przepisu, życzcie mi powodzenia xD

No to zaczynamy :
Składniki :
1/2 kg mąki
6 łyżek cukru
12 i 1/2 dag masła
3 jajka
pół szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Uwaga : W zależności od własnych potrzeb można pozmieniać proporcje, te przedstawione powyżej są standardowe.
Przygotowanie:
1.Ucieramy masło z cukrem i dodajemy stopniowo ( co jakiś czas) jajka i następnie znowu ucieramy
2. Następnie musimy mąkę przesiać z proszkiem (najlepiej sitkiem) i dodajemy do niej masy jajecznej, następnie powtarzamy czynność ucierania.
3. Na końcu pozostaje nam wlać mleko i dokładnie wyrobić ciasto ( preferuje wyrób rękami )
4.Pozostaje nam przełożyć nasze ciasto do 2 natłuszczonych foremek ( jeżeli takowych nie posiadamy, można użyć np. szklanki lecz wtedy wyjdą okrągłe), następnie pieczemy około 40 min. w temp. 16--200 stopni C. (Zależy czy preferujemy bardziej czy mniej przypieczone)
5. Voilà! Zrobiliśmy nasze sucharki. Pozostaje się nam cieszyć, że udało nam się je sporządzić i przy okazji nie spalić domu.
Uwaga! Jeżeli nie umiesz używać piekarnika, polecam poczekać na rodzica!
---------------------------------------------------------------------------------------
Ps: Jutro będę próbował tego przepisu, życzcie mi powodzenia xD