25-February-2021, 18:04:28
Witajcie kochani!
Z okazji dzisiejszego dnia tosta postanowiłam nauczyć was, jak zrobić sobie tosty. Nie przedłużając, zaczynajmy!
Będziesz potrzebować:
· Chleba tostowego
· Sera
· Tostera
· Dostępu do prądu
· Talerza
Jeśli nie dysponujesz którąś z tych rzeczy, powinieneś koniecznie się w nią zaopatrzyć! Przydatne mogą się okazać również:
· Masło
· Nóż
Etap 1: Przygotowania
Aby poprawnie przyrządzić tosty, musisz odpowiednio przygotować stanowisko pracy. Możesz to zrobić w trzech prostych krokach:
1. Znajdź działający kontakt elektryczny
2. Postaw toster w odległości nie większej niż metr od kontaktu.
[WAŻNE!] Zadbaj, aby między tosterem a kontaktem nie było żadnych obiektów, które uniemożliwiają podłączenie tostera, takich jak np. ściana.
3. Obok tostera połóż chleb tostowy, ser, talerz oraz masło i nóż, jeśli będziesz chciał/a ich użyć.
Etap 2: Przygrzanie tostów
Gratulacje! Jesteś już gotowy/a, by przyrządzić swoje tosty. Ten etap jest nieco bardziej skomplikowany, jednak wierzę, że dasz radę. Zaczynajmy!
1. Odszukaj przewód elektryczny podłączony do tostera, a następnie podłącz go do gniazdka elektrycznego zachowując szczególną ostrożność. Twoje ręce powinny być suche, a w pobliżu nie powinny znajdować się substancje łatwopalne - szczególnie gazy takie jak czysty tlen lub wodór.
2. Otwórz opakowanie z chlebem tostowym i wyjmij tyle tostów, ile planujesz zjeść. Pamiętaj, by po wszystkim szczelnie zamknąć opakowanie.
[UWAGA!] Jeśli chcesz, możesz wedle upodobań posmarować tosty masłem przed włożeniem ich do tostera. W tym celu otwórz opakowanie masła, weź do ręki nóż i oddziel nim część masła od reszty. Odkrojone masło równomiernie nałóż na tosty po obu stronach.
3. Tosty włóż do szczelin w tosterze, dociskając je tak, aby w całości były w środku. Jeśli zdecydowałeś/aś się na większą ilość tostów, niż jest w stanie pomieścić twój toster, będziesz musiał/a powtórzyć tę czynność.
4. Odszukaj na tosterze przycisk włączania i naciśnij go. Od tego momentu nie dotykaj okolic wnętrza tostera, dopóki tosty nie wyskoczą z niego.
5. Gdy tosty będą gotowe, ostrożnie wyjmij je z tostera. Uważaj, aby się nie poparzyć! Tosty połóż na talerzu.
Etap 3: Ser
To prawie koniec! Aby tosty były gotowe, musimy jedynie dodać ser. Dzięki poniższej instrukcji będzie to proste niczym bułka z masłem!
1. Weź do rąk opakowanie sera, a następnie otwórz je, by umożliwić wyjęcie części zawartości na zewnątrz.
2. Z otwartego opakowania wyjmij jeden lub kilka plasterków sera.
3. Ułóż ser na tostach zgodnie z upodobaniami. Możesz położyć jeden lub kilka plasterków na jednym toście, lub ułożyć je między dwoma tostami. W każdym przypadku będą smakować tak samo fenomenalnie!
Etap 4: Spożycie
zjedz tosta
Z okazji dzisiejszego dnia tosta postanowiłam nauczyć was, jak zrobić sobie tosty. Nie przedłużając, zaczynajmy!
Będziesz potrzebować:
· Chleba tostowego
· Sera
· Tostera
· Dostępu do prądu
· Talerza
Jeśli nie dysponujesz którąś z tych rzeczy, powinieneś koniecznie się w nią zaopatrzyć! Przydatne mogą się okazać również:
· Masło
· Nóż
Etap 1: Przygotowania
Aby poprawnie przyrządzić tosty, musisz odpowiednio przygotować stanowisko pracy. Możesz to zrobić w trzech prostych krokach:
1. Znajdź działający kontakt elektryczny
2. Postaw toster w odległości nie większej niż metr od kontaktu.
[WAŻNE!] Zadbaj, aby między tosterem a kontaktem nie było żadnych obiektów, które uniemożliwiają podłączenie tostera, takich jak np. ściana.
3. Obok tostera połóż chleb tostowy, ser, talerz oraz masło i nóż, jeśli będziesz chciał/a ich użyć.
Etap 2: Przygrzanie tostów
Gratulacje! Jesteś już gotowy/a, by przyrządzić swoje tosty. Ten etap jest nieco bardziej skomplikowany, jednak wierzę, że dasz radę. Zaczynajmy!
1. Odszukaj przewód elektryczny podłączony do tostera, a następnie podłącz go do gniazdka elektrycznego zachowując szczególną ostrożność. Twoje ręce powinny być suche, a w pobliżu nie powinny znajdować się substancje łatwopalne - szczególnie gazy takie jak czysty tlen lub wodór.
2. Otwórz opakowanie z chlebem tostowym i wyjmij tyle tostów, ile planujesz zjeść. Pamiętaj, by po wszystkim szczelnie zamknąć opakowanie.
[UWAGA!] Jeśli chcesz, możesz wedle upodobań posmarować tosty masłem przed włożeniem ich do tostera. W tym celu otwórz opakowanie masła, weź do ręki nóż i oddziel nim część masła od reszty. Odkrojone masło równomiernie nałóż na tosty po obu stronach.
3. Tosty włóż do szczelin w tosterze, dociskając je tak, aby w całości były w środku. Jeśli zdecydowałeś/aś się na większą ilość tostów, niż jest w stanie pomieścić twój toster, będziesz musiał/a powtórzyć tę czynność.
4. Odszukaj na tosterze przycisk włączania i naciśnij go. Od tego momentu nie dotykaj okolic wnętrza tostera, dopóki tosty nie wyskoczą z niego.
5. Gdy tosty będą gotowe, ostrożnie wyjmij je z tostera. Uważaj, aby się nie poparzyć! Tosty połóż na talerzu.
Etap 3: Ser
To prawie koniec! Aby tosty były gotowe, musimy jedynie dodać ser. Dzięki poniższej instrukcji będzie to proste niczym bułka z masłem!
1. Weź do rąk opakowanie sera, a następnie otwórz je, by umożliwić wyjęcie części zawartości na zewnątrz.
2. Z otwartego opakowania wyjmij jeden lub kilka plasterków sera.
3. Ułóż ser na tostach zgodnie z upodobaniami. Możesz położyć jeden lub kilka plasterków na jednym toście, lub ułożyć je między dwoma tostami. W każdym przypadku będą smakować tak samo fenomenalnie!
Etap 4: Spożycie
zjedz tosta