MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Propozycja Nowej Umiejętności
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Hej, przychodzę z propozycją dodania umiejętności, tak zwana "Telekineza''!
Moja propozycja to dodać npc o nazwie ''AkaroMistrz''
Chodzi o skill który by się musiało rozwijać za $$ w grze. Było by 5 stopni rozwijania skilla.
1. Kupujesz skilla za 150.000$ (Skill pierwszo poziomowy zbierał by 20% itemów z moba/bossa którego zabiłeś).
2.Ulepszasz skilla na poziom 2 za 250.000$ (Skill drugo poziomowy zbierał by 35% itemów z moba/bossa którego zabiłeś).
3. Ulepszenie skilla na poziom 3 za 350.000$ (Skill trzecio poziomowy zbierał by 50% itemów z moba/bossa którego zabiłeś).
4. Ulepszenie skilla na poziom 4 za 500.000$ (Skill czwarto poziomowy zbierał by 75% itemów z moba/bossa którego zabiłeś).
5. Ulepszenie skilla na poziom 5 za 800.000$ (Skill piąto poziomowy zbierał by 100% itemów z moba/bossa którego zabiłeś).

Można Włącz/wyłącz telekineze takie standardowe komendy
Koszt skilla jest bardzo kosztowny ale i moim zdaniem opłacalny ponieważ są na beście takie rzeczy jak gemy i je sie zbiera na mniejszych expowiskach i czasami zabierają mniejsze levele, i to by była dobra alternatywa do bogatszych graczy i zbieraniu gemów.

Proszę o wyrażenie opinii!
Według mnie pomysł dobry, często się zdarza jak farmi się gemy, że jakiś mniejszy lvl będzie zabierał drop.
Jestem za nie, ponieważ tak to mniejsi gracze nie mieli by szans nic wygrać na evencie, a także znacznie by to ułatwiło grę strzelcem i innymi atakami dystansowymi.

Sam bym chciał taką ale mi po prostu nie odpowiada wizja takiego niskiego gracza, co nić kompletnie nie może zrobić na evencie po prostu :/

Jestem zdecydowanie na nie
(01-February-2021 20:26:20)LordofLanzarote napisał(a): [ -> ]Jestem za nie, ponieważ tak to mniejsi gracze nie mieli by szans nic wygrać na evencie, a także znacznie by to ułatwiło grę strzelcem i innymi atakami dystansowymi.

Sam bym chciał taką ale mi po prostu nie odpowiada wizja takiego niskiego gracza, co nić kompletnie nie może zrobić na evencie po prostu :/

Jestem zdecydowanie na nie

Ale to nie zbiera 100% itemow z moba/bossa? przeczytaj jeszczce raz uważnie, co z tego ze kupisz pierwszy poziom telekinezy? masz na to 20% ze wpadnie ci item do ekwipunku ale 80% na to ze nie, i wypadnie na podłoge wiec pomyćl logicznie, tez zauważ ze ceny można podnieść nie musza to być ceny ktore ja podałem

Jeszcze pomysł, strzelec z lvl 90 ma telekineze na poziomie 1, to jest mała szansa na to ze wpadnie mu item do ekwipunku, (chodzi o EVENT o 19:00) również trzeba się namęczyc zdobyć tak dużą kwotę żeby ulepszyć na 5 poziom.... pomysl cioswy xD
Raczej ty pomyśl i przeczytaj jeszcze raz, co cisowy napisał. Sam sobię przeczysz. Napisałeś:
Ulepszenie skilla na poziom 5 za 800.000$ (Skill piąto poziomowy zbierał by 100% itemów z moba/bossa którego zabiłeś).

Wejdzie mag 60+ na event z skillem na 5 poziomie i wszystkie elixiry lądują w jego ekwipunku.

Jestem na nie
(01-February-2021 20:42:09)bunikeriks napisał(a): [ -> ]Raczej ty pomyśl i przeczytaj jeszcze raz, co cisowy napisał. Sam sobię przeczysz. Napisałeś:
Ulepszenie skilla na poziom 5 za 800.000$ (Skill piąto poziomowy zbierał by 100% itemów z moba/bossa którego zabiłeś).

Wejdzie mag 60+ na event z skillem na 5 poziomie i wszystkie elixiry lądują w jego ekwipunku.

Jestem na nie
Trzeba ulepszac po kolei czyli 1.2.3.4 i potem 5 poziom żeby mieć 100% jak cos ;p
Jak dla mnie miałoby to sens tylko wtedy, gdyby wykupywało się tą umiejke za pkt umiejętności (chodzi mi o te zdobywane za poziom). Wtedy gracz mógłby decydować czy chce telekineze czy woli zwiększać statystyki, chociaż i tak jestem sceptycznie nastawiony.
ja jestem na nie jezeli chodzi o ulepszanie tego za $ a koncepcia mi sie podoba ale zeby bylo ograniczenie tego na evencie co do plt umiejetjosci to zdecydowanie na nie poniewaz na malym lvl bardzo latwo zebrac pkt a wiec moze wprowadzicby to z przepustki?
(02-February-2021 10:13:10)lordfangart napisał(a): [ -> ]ja jestem na nie jezeli chodzi o ulepszanie tego za $ a koncepcia mi sie podoba ale zeby bylo ograniczenie tego na evencie co do plt umiejetjosci to zdecydowanie na nie poniewaz na malym lvl bardzo latwo zebrac pkt a wiec moze wprowadzicby to z przepustki?
Co z tego że łatwo będzie o pkt na małym lvl. Staniesz przed decyzją czy chcesz mieć jakikolwiek dmg, a jeszcze wtedy te pkt dużo dają, czy chcesz zbierać itemy.
Juz dawno bym takie cos wprowadzil gdyby bylo to mozliwe, technicznie nie ma takiej mozliwosci, szczeglow nie ma sensu abym tlumaczyl ma to zwiazek z RDM statystyk.
Przekierowanie