MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Brak barier na exp70
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Dziś miałem bossa na expo70 , nastąpił taki błąd, https://imgur.com/a/ApDjm8Y

Jak widać boss wrzucił na taki kamień (tak ten golem ma efekt wyrzucania nas w górę) Gdy już się tam znalazłem mobki nie były w stanie mnie uderzyć a ja je bez kłopotu biłem mieczykiem, pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło więc jestem ciekawy czy po stronie lodowej, jak i na innych kamieniach też jest brak takowych barier.
Tak patrząc się na ten ss dochodzę do wniosku, że należy w ten sposób zabezpieczyć całe expowisko. Wcześniej jest mur na wysokość 2 albo 3 kratek, tak więc golem na spokojnie może tam na spokojnie wrzucić gracza.
albo po prostu wrzucić na wysokość 3 kratek cały pas przez expowisko blokad , gracz bedzie sie o te blokady odbijal jak pileczka.
@refresh
@refresh
@refresh
według mnie nie jest to ultra wielki bug bo ten bossik jest latwy ale mozna mu zrobic cos takiego:
Type: Zombie
Disguise:
Type: Iron_Golem
to zalatwi sprawe bo nie bedzie odpychac ale bedzie na niego dzialac smite mozna tez dac type na teho vilagera z siekierka i zmniejszyc lekko speeda
@up nie jest ultra wielki bug ? wchodząc na te miejsca bez zabezpieczen wystarczy tam stac, moby nie zrobia ci krzywdy
@up magowie nadal cie bija i moga stracic
@up nie zawsze, nieraz jesteś w stanie schronić się za barierami
Stron: 1 2
Przekierowanie