MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Wątek do usunięcia
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jak wiemy najsilniejszym i najbardziej wkurzającym bosem jest Rycerz.
Wiele graczy mówi na wojów "berło i oro" a co z rycerzem???
Bądźmy szczerzy, rycerz jest klasą dla graczy którzy nic nie potrafią (ani pvp, ani wyczucia czasu).
Każdy kto nie umie pvp a ma rycerza stosuje podobną taktykę do berła... "Szał i oranko", albo z dodatkiem poteczków.
Wszyscy potwierdzą, że jest on lepszy w pewnym sensie od warla.
Jedyne o co proszę, to o to, by jego cena była równa warlowi.
Nie, nie i jeszcze raz nie...
Rycerz NIE jest lepszy od warlocka.
Wszystko było tłumaczone wielokrotnie, no ale trudno.
Rycerzem praktycznie nie da się zabić ogarniętego gracza. Aby to udowodnić, zaprezentuję dwa scenariusze "noskillowej" gry rycerzem:
1. Szarżujesz typa, pierwsze co robisz walisz mu szał na twarz (najczęstsza taktyka). Co robi ów wojownik?
a. przytula rycerza berłem/kowadłem i ora (vortex, podskok, teleportacja, elytra czy co tam jeszcze ma w arsenale).
b. uzywa ksiegi/rzuca pote leczenia/je eliksir, wylacza portal i żegnaj rycerzu
Wniosek? Nie ma zadnych szans na zabicie wojownika, i tak moze on uciec tudzież wyleczyć się po ataku szałem.
2. Bijesz typa mieczem/potujesz ile wlezie, jak ma 7 serc walisz szał.
Tu również nie ma zadnych szans - wiekszosc osob na sam widok rycerza wyjmuje berło niczym kowboj rewolwer, strzela i ucieka (wojownik, nie kowboj Smile )

Są tylko dwie sytuacje kiedy masz realne szanse zabicia "dobrego" gracza.
1. Kiedy lecisz z gigantem/krówką; wtedy możesz zabić wojownika w ułamku sekundy (zakładając, iż będzie na tyle głupi, że wbije się w was)
2. Kiedy przyprzesz przeciwnika do ściany, a ten nie ma żadnej możliwości ucieczki (równie mało prawdopodobne).

Podsumowując, przy obecnym stylu gry na wvsp (kampienie, berło/kowadło i oranie), rycerz wcale nie jest taki dobry jak się wydaje. Moim zdaniem wręcz przeciwnie.
"Wszystko było tłumaczone wielokrotnie, no ale trudno."
No chyba że tak, kinda nie wchodziłem tutaj od czasu dostania bana
http://mineserwer.pl/Temat-Rozwi%C4%85za...82-zbyt-OP
W sumie mogłem to od razu podesłać.
Do usunięcia
[Obrazek: f8sEtFt.png]
Przekierowanie