MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] PROŚBA O RZECZY DO DODANIA
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Hej, tak to znowu ja, jednak tym razem nie będzie rozprawki na dwie strony (a przynajmniej postaram się, aby takowej nie było ;D).

Pisze z prośbą do administracji tworzącej najnowszego skyblocka, ponieważ jesteśmy już po beta testach i zauważyłam kilka rzeczy, które mogły by się pojawić na nowej edycji, niektóre z nich były na poprzedniej edycji, a niektóre to po prostu moje spostrzeżenia. Nie przedłużając co zauważyłam:

- limit osób na wyspie, ponieważ 4 osoby to zdecydowanie za mało, niektórzy grają w większych ekipach jak np. na poprzedniej edycji i nie chcemy się rozdzielać. Moja sugestia jest taka (można np. wyrzucić trusty i zamienić jako członków), albo ulepszenie i za pieniądze dokupić miejsce na wyspie. Można również wprowadzić droższe powiększenie wyspy ale, żeby było więcej osób.

- zamieniać level na buteleczki z expem, żeby można było naprawiać przedmioty z enchantem naprawa.

- kolejną prośbą jest, albo zwiększyć drop na adamantium (warp kraina), albo zmniejszyć ilość potrzebnych sztabek na ulepszacz.

- możliwość zakupu w sklepie jabłek, albo zdobyć wykonując jakieś zadanie (powtarzalne).

- można również urozmaicić sklep oraz skup ponieważ jest to wersja 1.16+. W skupie, nie ma żadnych przedmiotów 1.16+, a u sprzedawcy jest bardzo mało (tylko basalt i blackstone, oraz netheraitowe itemy). Co moim zdaniem jest niewykorzystywaniem potencjału tej wersji.

-można również przemyśleć częstszy reset albo drugą kopalnie dla graczy, ponieważ na beta testach jak było 20/30 osób to kopalnia cały czas była zniszczona, jak będzie więcej osób na nowej edycji to nie będzie po prostu jak kopać w tej kopalni.

-Kolejna prośba dotyczy kopalni za pieniądze. Kopalnie te nie posiadają drabinek, (chodzi o kopalnie węgla, żelaza, złota, oraz diamentów i emeraldów).

-Na spawnie co edycję, pokazywane były (jako postacie, główki) topka wysp, a teraz tego nie ma.

-Warto również przemyśleć, żeby na tabie koło nicku gracza wyświetlał się poziom wyspy, a nie jego ping.

- W sklepie możliwość sprzedaży wszystkich itemów na raz z danego rodzaju, bo sprzedawanie np. całego eq żelaza czyli 36 staków to daje nam klikanie 72 razy, a główny zarobek na tej edycji to właśnie golemiarka. I sprzedając, żelazo po całym dniu zarabiania będzie zajmować znaczenie za dużo czasu – takie moje przemyślenia.

-Możliwość naprawiania itemów poprzez tabliczkę „naprawa” (jak to było na poprzedniej edycji tabliczka znajdowała się na spawnie, oraz w kopalniach)

-Przedostatnią moją prośbą jest wprowadzenie z powrotem komendy /trade, ponieważ głównym celem skyblocka jest wymiana przedmiotów pomiędzy graczami, a bez tej komendy gracze zwyczajnie boją się wymieniać.

- I już ostatnią prośba czyli komenda ./marry. Dużo osób na poprzedniej edycji z tego korzystało, jako dodatkowa korzyść np. dodatkowy home jako ./home marry czy przekazywanie partnerowi itemów poprzez ./marry gift, i nie trzeba było akceptować prośby o dostanie danego itemu od partnera.

To już chyba wszystko co do tej pory zauważyłam. Jak bym miała coś jeszcze do dodania to napiszę w odpowiedzi, albo w nowym wątku.

Pozdrawiam serdecznie całą administracje i życzę miłego dnia Martynkaa2003 ;D.
Ja od siebie dodam

" levelowanie pieca "

Daje to dodatkowy fan w grze plus daje kilka możliwości robienia zarabiarki ( skup bruku = level 5 na kamień ) i ( kaktusiarka = barwnik )

Do tego przy 5 levelu przepalanie rudy opłacalne i zbieranie expa z pieca
O piecach nie pisałam ponieważ dostałam odpowiedź na beta testach: cytując bartek2014 „a co do pieców ostro lagowały serwer, więc nie wprowadzimy, bo są te wędzarki i piece hutnicze”.
Wcozraj pograłem parę godzin i ta edycja wydaje się mocno cofnięta względem poprzednich. Strasznie zmarnowany potencjał jaki oferuje ta wersja MC
.

Cofamy się do roku 2017 może 2018

Same propozycje zaprezentowane wyżej sporo by zmieniły.
Większość wprowadzone.
Co do trade to niestety nie da rady ponieważ dzięki temu pluginowi da się kopiować nadal itemy Sad
Możliwość sprzedaży wszystkich itemów na raz z danego rodzaju pojawi się w najbliższych dniach Wink
Przekierowanie