Jak myślicie Esport powinien być jak sport czy nie?
Esport ta nazwa to wielkie nadużycie , siedzenie przed kompem nie ma nic wspólnego z wysiłkiem fizycznym i sportem.
Gdy słyszę tą nazwę to widzę opasłego gościa z hamburgerem w 1 łapie a myszką w 2 (To tylko moje skojarzenia bez urazy ).
Esport to elektroniczny sport, może nie ma nic wspólnego z wysiłkiem fizycznym ale z umysłowym tak...
Można tak powiedzieć.
Jak się było na takim np. PGA to widać był, że to dla zawodników ogromny wysiłek psychiczny. Jak szachy są sportem to e-sport również ;p
Wysłane z ICarrot za pomocą uszek :3
Skoro to żadnej wysiłek to dlaczego każdy inaczej się zachowuje przy graniu w gry? Gdyby w tym nie było wysiłku umysłowego każdy by był mistrzem w to w co gra.
Dmodrt napisał(a):Esport ta nazwa to wielkie nadużycie , siedzenie przed kompem nie ma nic wspólnego z wysiłkiem fizycznym i sportem.
Gdy słyszę tą nazwę to widzę opasłego gościa z hamburgerem w 1 łapie a myszką w 2 (To tylko moje skojarzenia bez urazy ).
Nie wiem czemu tak Ci się kojarzy esport, przecież to że ktoś siedzi przed komputerem grając w gry nie znaczy że nie robi nic poza tym, zdziwiłbyś się gdybyś poszperał w internecie na ten temat
Moim zdaniem e sport powinien być traktowany tak samo jak sport, nawet teraz na programach tv wyświetlane są transmisje z mistrzostw gier.
Nie porównuj sportu do e-sportu jest tyle samo zalet co wad więc wychodzi równe zero?
Są pashe ,są i snaxy

Jednak ,zgadnij kogo więcej ?;v
Tyle wypowiedzi a mało głosów w ankiecie...
Zamiast robić bezsensowne "refresh" - napisz coś konkretnego w temacie. Jeżeli nie masz nic do powiedzenia, to sądzę że jeżeli będzie ktoś zainteresowany to na pewno się tu odezwie.