Witam, mam małe pytanko do Banana (albo do kogoś kto zna odpowiedź

). Otóż jak wiemy wojownik ma bonus 20% obrażeń, stąd moje pytanie-w jaki sposób boostuje to nasze obrażenia? Dla przykładu, czy zadawane przez nas obrażenia podstawowe policzymy ze wzoru (dmg broni+siła%)+20% z bonusu wojownika, czy może jest to wzór dmg broni+(siła+bonus). Oczywiście ta wiedza nie przyniesie znacznych (w sumie to chyba żadnych) korzyści w rozgrywce, ale jest to dla mnie interesujące i myślę, że przynajmniej kilka osób też się nad tym zastanawiało. Byłbym wdzięczny za informację

rozkodowalem algorytm i sprawdzilem dla ciebie bo juz nie pamietalem (pisalem to pare lat temu)
jesli grasz wojownikiem to przy ataku sprawdzana jest szansa na krytyke, jesli krytyka wystepuje tworzy sie nastepujące:
zliczana jest cala sila postaci, cala sila talizmanow/eq oraz to samo w zakresie zrecznosci, dzielone to jest przez 100 i mnozone przez DMG
ostateczny wynik tej operacji jest podnoszony o 20% w przypadku wojownika.
jesli krytyka nie siadzie:
zliczana jest cala sila postaci, cala sila talizmanow/eq dzielone to jest przez 100 i mnozone przez DMG
ostateczny wynik tej operacji jest podnoszony o 20% w przypadku wojownika.
Dzięki za odpowiedź. Zastanawiałem się nad tym, bo chciałem policzyć ile dmg zyskam po włożeniu konkretnego klejnotu z enchantem do broni. Można zamykać