MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Ponowne wejście do start.sh
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam serdecznie... szukałem po internetach ale nigdzie tego nie mogę znaleźć albo źle określam to czego szukam, mianowicie
Jeśli się loguje do swojego vps przez PuTTY i uruchamiam serwer przez ./start.sh to wyskakuje mi zaraz po tym działaniu konsola. Jak zrobić żeby po np. wyłączeniu komputera na noc i włączeniu móc bezpośrednio wejść do konsoli bez potrzeby resetowania serwera? Huh
Więc tak, jeśli chodzi o przejście do konsoli serwera to należy przejść za pomocą tego polecenia:
Cytat:screen -r <nazwa>

Jeśli wyskoczy komunikat, że nie możesz przejść do konsoli, bo jest attached, czyli no taki przydzielony już (nazwijmy to w ten sposób, aby bardziej rozjaśnić) to należy wpisać to polecenie:
Cytat:screen -rd <nazwa>
Wyrzuci to inną osobę korzystającą już z tej konsoli i przejdziesz na jej miejsce.

W ten sposób przejdziesz do konsoli serwera.

Jeśli coś źle napisałem to przepraszam, jednak nie zrozumiałem w stu procentach twojego pytania i myślę, że dokładnie o to Ci chodziło.
najpierw sobie stworz proces przez screen -S nazwa pozniej go odpal a nastepnie CTRL+a/d i masz go odpalonego w tle, jak chcesz do niego wrocic to screen -r nazwa.
To ja też coś dorzucę od siebie

Budowa pliku start.sh
Kod:
screen -S serwer java -Xms1024M -Xmx1024M -jar paper.jar

Z czego serwer to nazwa obrazu, przez który będziemy się łączyć do konsoli przy pomocy polecenia:
Kod:
screen -r serwer

Przy czym jest jeszcze jedna opcja wchodzenia do obrazu, ale nie pamiętam xD

Jeżeli jesteś w konsoli i chcesz już ją opuścić to polecam skrót CTRL+A+D Wink
WIEDZIAŁEM ja to wiedziałem, że to coś naprawdę banalnego... Ale Dziękuje bardzo wszystkim za pomoc! Dzięki wam moje życie stało się w te święta prostsze Big Grin Heart

[Obrazek: kE1tfkT.png]
Przekierowanie