MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] TPS serverowy
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
udostępnienie komendy /tps oraz naprawa owego tpsa, co pare minut (2-3) da się wyczuć że statystyka ta spada z płynnych 20 do (moim okiem, czasami nawet praktycznie stoją w miejscu) niekiedy nawet 10 co powoduje na początku spowolnienie mobów oraz graczy (przycinane chodzenie) a następnie ich przyspieszenie jakby nagle dostały jakiegoś błogosławieństwa prędkości , speed hacka albo potke na speeda 30, zwiększa się również szybkość ataku, pojedynczy mob potrafi z-one shotować gracza w sekundę po powrocie tpsa do normy, wiele graczy skarży się na spadki tpsów tutaj też komentując " te moby speed hacka mają" . Już można nawet przeżyć chwilowego laga co 10 minut na jakieś 3 sekundy ale to powoduje takie zamieszanie że gracz nie wiem jak daleko odejść od danego bossa żeby go po prostu nie stracić ale dalej go bić ( co u mnie wiązało się ze stratą paru bosów w ciągu paru godzin). Zalecam dokładnie przyjrzeć się owej sprawie ponieważ naprawdę ona utrudnia rozgrywkę.
Bardzo dobry pomysł bo z tym tpsem nie da sie nic zrobić :/
Potwierdzam, jak wolne bossy da się przeżyć, tak najszybszy boss na serwerze z największy dmg wręcz, czyli Baal jest przy takich spowalniająco-przyspieszających lagach serwera niemożliwy do wykonania.

Może jakiś restart serwera 2 lub 3 razy dziennie zamiast chyba 1 by pomógł, albo przejrzeć czy niema żadnych zbędnych linijek które mogą niepotrzebnie RAM serwerowy obciążać...
Prawda, nie fajnie się gra jak jest lag i nagle moby uderzą ci pare pasków w sekunde a przede wszystkim na Baalu takie lagi są okropne bo może on przebiec po takim lagu na klątwie połowe mapy w sekunde.
(21-December-2020 18:35:49)LordofLanzarote napisał(a): [ -> ]Potwierdzam, jak wolne bossy da się przeżyć, tak najszybszy boss na serwerze z największy dmg wręcz, czyli Baal jest przy takich spowalniająco-przyspieszających lagach serwera niemożliwy do wykonania.

Może jakiś restart serwera 2 lub 3 razy dziennie zamiast chyba 1 by pomógł, albo przejrzeć czy niema żadnych zbędnych linijek które mogą niepotrzebnie RAM serwerowy obciążać...

Nawet zwykły boss jest problematyczny gdy nagle ma kilka naście razy szybszy atak i bieg :/
jestem na serwerze i tps jest stały 20/20 przez ostatnie kilka godzin, jesli pojawi sie sytuacja naglego spadku najlepiej zglosic to do mnie na teamspeaku gdy jestem online aby sprawdzic to w momencie wystepowania problemu, bo jak widac nie jest ona stały, tylko sporadyczny.
Dzisiaj o godz. 15:50 był jakiś odpał i wszystkim nagle podskoczył ping:

https://imgur.com/a/zgsZji9

Sądzę że to raczej nie przypadek ze wszystkim tak skoczył ping.

Ale dostęp do komendy /TPS mógłby być przynajmniej żeby dokładnie wiedzieć kiedy pójść na to zgłoszenie...

I chwilkę później jeszcze gorzej...

https://imgur.com/a/atJHV0Z
(24-December-2020 16:54:46)LordofLanzarote napisał(a): [ -> ]Dzisiaj o godz. 15:50 był jakiś odpał i wszystkim nagle podskoczył ping:

Sądzę że to raczej nie przypadek ze wszystkim tak skoczył ping.

Ale dostęp do komendy /TPS mógłby być przynajmniej żeby dokładnie wiedzieć kiedy pójść na to zgłoszenie...

I chwilkę później jeszcze gorzej...

https://imgur.com/a/atJHV0Z

powinien jakiś admin dodać tą komendę bo z nią można odrazu zaregować :/
komenda tps nic wam nie da.

a) tps mnie ma nic wspolnego z pingiem
b) to ze ktos napisze ze jest tps niski czy ping wysoki nie jest zadna wskazowka jesli nie sprawdze problemu podczas momentu gdy on wystepuje.
Problem z lagami spowalniająco-przyspieszającymi nadal występuje najczęściej ok godz: 19-23 tylko niestety zawsze jak chce iść zgłosić się z tym do ciebie na ts Szybkibanan to nie potrafię się na cb natknąć...

Czy jest ktoś inny komu mógłbym to zgłosić np. krystianowi ?
Stron: 1 2
Przekierowanie