MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Limit Broni
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Z uwagi na zbyt trywialne zapełnianie ekwipunków ShotGunami, został na nie wprowadzony limit. Aktualnie można posiadać 1 rodzaj danego shotguna w eq,
czyli np. 1 sajga, 1 srm, 1 obrzym. Posiadajac wieksza ilosc danego typu broni, broni nie bedzie mozna uzyc. Wiem ze dla niektorych to spora zmiana ktora raczej utrudni gre, ale byla juz dawno niezbedna aby podniesc poprzeczke gry.
Gdyz aktualnie kupujac kilka najtanszych shotgunow z marketu mozna bylo bez problemu poradzic sobie z niemal kazdym questem. Zmiana ta zmusi graczy to wiekszych staran czy strategii. Wiadomo kilka osób się popłacze bo są nohandami które bez 7 srmów/obrzymów w eq nie będą potrafiły grać, no ale oznacza to że gta to nigdy nie był tryb dla nich i skuteczne/strategiczne wykorzystanie broni podczas napadów przerasta ich umiejetnosci.

Oczywiscie jesli uznacie ze ten limit jest naprawde zbyt wielką przesadą, to BYC MOŻE zmienimy ten limit do 2 SHOTGUNÓW z każdego rodzaju.

Czyli np 2 SRM + 2 SAJGI + 2 OBRZYMY + 2 REMINGTONY.
Jestem za , aczkolwiek jedynie do wprowadzenia limitu do 2 na bronie;
-Obrzyn
-SRM
-Dubeltowka

Na reszte nie ze względu że 2-3 sajgi czy 2-3 remingtony są zbyt mocne, więc warto wprowadzić tylko limit do 2 dla tej trójki

Pozdrawiam
dubeltowka z tego co kojarze wogole nie ma limitu, wiec twoja sugestia jest bez sensu po co limitowac najslabszego shotguna w grze Smile niech nowi maja nieco latwiej Smile

limit poki co jest wylacznie na shotguny, ale byc moze na dniach go zmienie na korzystniejszy dla Was o ktorym piszesz, czyli te "2 shotguny kazdego typu".
z kilku dubeltowek korzystaja slabsi;poczatkujacy gracze. Myślałem że też im dałeś limit. Jak nie to oks
Według mnie fajny ten pomysł z tymi ograniczeniami, kto wkońcu potrafi sie bić, a kto polegał tylko na itach Smile
Bardzo dobry pomysł ale jako że srm korzysta wiele początkujących zwiększyłbym do 2 ponieważ jest ich to jedyna broń która mogą się bronić przed "elitą".
Co do innych broni tak jak jest jest dobrze
Czy ograniczenie działa na bronie ulepszone?
Np. Czy mogę mieć Sajge 12k i Sajge12k Ulepszona na hotbarze i uzywać ich jednocześnie?
(20-December-2020 16:35:34)milo1717 napisał(a): [ -> ]Czy ograniczenie działa na bronie ulepszone?
Np. Czy mogę mieć Sajge 12k i Sajge12k Ulepszona na hotbarze i uzywać ich jednocześnie?
mozesz miec, aktualnie kazda unikalna bron z shotgunow ma limit 1, wiec sajga 12 i sajga 12 ulepszona to 2 inne bronie.

Jesli limit zwiekszy sie do 2 shotgunow tego samego typu to bedziesz mogl uzywac az 4 sajg

2x sajge zwykla 2x sajge ulepszona.
dobra zmiana
(20-December-2020 12:30:26)Admin napisał(a): [ -> ]Z uwagi na zbyt trywialne zapełnianie ekwipunków ShotGunami, został na nie wprowadzony limit. Aktualnie można posiadać 1 rodzaj danego shotguna w eq,
czyli np. 1 sajga, 1 srm, 1 obrzym. Posiadajac wieksza ilosc danego typu broni, broni nie bedzie mozna uzyc. Wiem ze dla niektorych to spora zmiana ktora raczej utrudni gre, ale byla juz dawno niezbedna aby podniesc poprzeczke gry.
Gdyz aktualnie kupujac kilka najtanszych shotgunow z marketu mozna bylo bez problemu poradzic sobie z niemal kazdym questem. Zmiana ta zmusi graczy to wiekszych staran czy strategii. Wiadomo kilka osób się popłacze bo są nohandami które bez 7 srmów/obrzymów w eq nie będą potrafiły grać, no ale oznacza to że gta to nigdy nie był tryb dla nich i skuteczne/strategiczne wykorzystanie broni podczas napadów przerasta ich umiejetnosci.

Oczywiscie jesli uznacie ze ten limit jest naprawde zbyt wielką przesadą, to BYC MOŻE zmienimy ten limit do 2 SHOTGUNÓW z każdego rodzaju.

Czyli np 2 SRM + 2 SAJGI + 2 OBRZYMY + 2 REMINGTONY.
wedlug mnie fajnym pomyslem bylyby 2 lekkie shotguny jak srm czu sajga i 1 ciezki jak obrzyn czy remington, wtedy to nabierze troche sensu
Stron: 1 2
Przekierowanie