MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Propozycja
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam ! Big Grin , mianowicie z dniem dzisiejszym mam ciekawą propozycje, dodania nowych przedmiotów do trybu Smile

Pałka teleskopowa - balans między siekierą a pałką policyjną

(Kamienny mieczyk)
Opis: (Połamała już nie jedną kość !)

Enchanty:

Odrzut II

Skąd możemy go pozyskać ?

Wydropić z sycylijczyka/yakuzy

Szansa na drop:2 %

Akcesoria:

Moneta gangstera ( bryłka złota, id 371)

Opis: Podobno przynosi szczęście...

Bonusy:

Złamana moneta gangstera - 0,1 % dropu więcej- Sposób pozyskana - skrzynie na mapie , skrzynia przestępcy
Wyszczerbiona moneta gangstera- 0,25 % dropu więcej- Sposób pozyskania- skrzynie na mapie, skrzynia przestępcy
Ulepszona moneta gangstera- 0,5 % dropu więcej- skrzynia przemytnika
Złota moneta gangstera- 2 % dropu więcej - skrzynia bossów mafii

Oczywiście ten przedmiot nie daje nam możliwości podwajania dropu ze skrzyń, nagród od npc'tów z questów,

Sterydy (potka na siłę I)
Opis: Najmocniejsza meta na rejonie !
Sposób pozyskania: Doktor na spawnie, koszt 200 $ , skrzynie na mapie.

Nowa broń: Striela 2 ( Strzała 2 ) Wyrzutnia rakiet działająca nie na zasadzie jak bazooka mianowicie strzałą aby zadać duże obrażenia trzeba trafić centralnie w gracza, gdy strzelimy obok, dmg jest niewielki, prędkość pocisku szybsza od bazooki,

DMG po trafieniu centralnie- od 12-14

Czas przeładowania - 4 s

DMG przy trafieniu odłamkami 1-3

Amunicja- Do Bazooki

Sposób pozyskania- 70 tysięcy dolarów ze sklepu bądź skrzynia bossów mafii

Paralizator- broń która po trafieniu przeciwnika dodaje mu efekt nudności, spowolnienia, oraz głodu,

Zasięg- 20 kratek

Długość ładowania: 15 sekund

Amunicja: snajperska

Koszt: 50 k w sklepie,skrzynia przemytnika,bossów mafii

Prosiłbym o wypowiedzienie sie w komentarzach bo jestem ciekawy co o tym sądzicie.
W sumie wysztko oprócz paralizatora jest bez użyteczne i nie ma jakiej kolwiek większej szansy zaistnienia na trybie.
Ale jest to jakieś urozmaicenie Smile Każdy item na ogromne zastosowanie jak dla mnie :-)
takie średnie a paralizator to inne naboje np: bateria AA lub coś takiego ponieważ naboje do snajperki w palalizatorze to niezbyt Big Grin
Mieczyk:

Niepotrzebny, są inne bronie mający taki enchant.

Moneta Gangstera:

Troszke skomplikowane by było by zaimplementować, oraz gdzie dokładnie i na co by to działało?

Sterydy:

Jest już adrenalina mająca ten efekt

Steirla 2:

Ja tam na przyszłość szykuję inna broń, troszke podobne działanie

Paralizator:

Mam gdzieś w plikach napisany mniej więcej taki jak napisałeś powyżej, jak ktoś zainteresowany to podeślę...
Dodaje do wątku kolejne propozycje

Zamiane dropu z kolumbijczyków z tasaków na Siekiery-
Powód:
tasaki są kompletnie bezużyteczne/nikt z nich nie korzysta/do przepustki jak i w quescie u dilera broni akceptowane jedynie są Odmiany siekiery.

Zmiana Mechaniki NPC:
Gracze chowają się w NPC (wchodząc w nich) Gdy do nich strzelamy nie otrzymują dmg
https://imgur.com/a/z39S4tZ
Na załączonym obrazku widać że strzały blokują się o NPC'ty a nie strzelają w gracza, czy jest możliwość "Przezroczystych npc'tów" ?
jestem na nie tylko ten, palarizator to fajny pomysl
Sprecyzuj może czemu nie Smile Bo takie suche zdanie też jestem w stanie ułożyć- Rozwiń wypowiedź o to dlaczego nie ? Co byś zrobił lepiej
(23-December-2020 11:20:21)Twist napisał(a): [ -> ]Dodaje do wątku kolejne propozycje

Zamiane dropu z kolumbijczyków z tasaków na Siekiery-
Powód:
tasaki są kompletnie bezużyteczne/nikt z nich nie korzysta/do przepustki jak i w quescie u dilera broni akceptowane jedynie są Odmiany siekiery.

Zmiana Mechaniki NPC:
Gracze chowają się w NPC (wchodząc w nich) Gdy do nich strzelamy nie otrzymują dmg
https://imgur.com/a/z39S4tZ
Na załączonym obrazku widać że strzały blokują się o NPC'ty a nie strzelają w gracza, czy jest możliwość "Przezroczystych npc'tów" ?

Co do tego zrobie nowy wątek więc prosiłbym o zamknięcie tego i wrzucenie do rozwiązanych
@refrsh , prosze o zamknięcie i wrzucenie do rozwiązanych.
Przekierowanie