MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: moja historia
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam!

A teraz rozluźnijcie się i poruszcie waszą wybraźnie. Uwaga! Zaczynamy:

Pewien gracz o nicku maslo224 zbierał całe mięsiące na niejaki Miecz Templariuszy. Po 3 miesiącach udręki nareszcie kupił wymarzony miecz. Teleportował się do portali żeby przetestować swój nowy miecz. Aż tu nagle...:
-Wiesiek! Obiad!
Maslo224 postanowił że przetestuje swój miecz po obiedzie. Kiedy wrócił spowrotem usiadł wygodnie w fotelu, położył dłoń na myszcze oraz palce na klawiaturze i gdy już miał zaczynać grę, zamiast klawisza W....... nacisnoł klawisz Q! Wyrzucił niechcący swój miecz a złapał go jakiś gracz z 2 lvl i oczywiście nie chciał oddać.
Oto smutna historia maslo224.

Prawdopodobnie na serwerze gracze mieli takie problemy. Proponuje więc zablokowanie wyrzucania przedmiotów. Zamiast tego na spawnie można by postawić specjalną skrzynie, która słurzyła by jako kosz na śmieci. ' A co z wymienianiem?" zapytacie. Przecież od tego jest handel. Jednak prosiłbym o naprawienie pewnego problemu w systemie handlu. Gdy jakiś gracz chce włożyć przedmiot do okienka, a drugi gracz w tym czasie wyjdzie, przedmiot wypada, co jest przyczyną wielu kradzieży.

Życze wszystkim miłej gry!
Pozdrawiam i Cześć!
Wiesz co nie ma to zbyt wielkiego sensu by nie móc wywalać eq. Ale ja bym ci zaradził w opcjach zmienić klawisz czym wyrzucasz ''Q'' na inny klawisz i pozbędziesz się problemu.

Pomogłem ? Daj diaxa
Nie Ty pierwszy miałeś okazję wyrzucić coś przez przypadek, na pewno nie ostatni. Ustaw sobie inny klawisz, bo tak naprawdę nie ma co tu blokować po stronie serwera.
Ja np. mam ustawiony "-" na klawiaturze numerycznej. W trakcie gry nigdy nie wędruję w tamtą stronę Smile
Kto mi zmienił post na ,moja historia"? To był przykład problemu, nie opowieść.
Trzeba miec sterowanie na strzalkach (Chyba ze ktos leworeczny) lub zmienic Q na inny klawisz.
Przekierowanie