MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] wieża
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam ostatnio gadałem z kubamaxem na teamspeaku i wyjaśnił mi dlaczego usuwają wieże , mniej więcej chodziło o to że gracze się kampią na niej. Przepraszam bardzo ale to jest taktyka , są 3 grupy graczy na kitpvp: 1 grupa to kamperzy wieży , 2 grupa to kamperzy parkoura/drzewa i 3 grupa to gracze bijący się na dole. Wyeliminowanie wieży spowodowało że ludzie z wieży przenieśli się na parkour albo na dół uważam że jest to bez sensu bo grupa wieży przeszkadza grupie parkoura/drzewa i blokuje miejsce. Celem usunięcia wieży było spowodowanie aby gracze się bili na dole , ale nie przemyśleliście że niektórzy nie są kogzami pvp i kampienie na wieży to dla nich fun i zarabianie killi i monet , w dodatku cel nie został spełniony bo gracze z wieży wchodzą na drzewo i się kampią. Wiele osób chce przywrócenia wieży , mam nadzieje że przywrócicie nią.

Pozdrawiam
MichotR Big Grin
Nie miałbym nic przeciwko gdyby to wyglądało tak jak napisałeś wyżej, lecz głownie chodzi nam o to, że niektórzy gracze po prostu "afczyli" tam w grupie ok. 10 osób. Ja sam wchodząc na wieżę nie oczekiwałem, że 10 graczy będzie tam stało i zrzucało mnie za każdym razem kiedy postanowię tam wejść z powrotem. Poza tym, ktoś kto ma jakieś doświadczenie na trybie jakoś sobie poradzi, ale nowy gracz, który dopiero zaczyna swoją rozgrywkę na tym trybie - nie, niestety nie poradzi sobie. Żadną wymówka nie jest też tekst typu "Znajdź sobie własną ekipę i z nimi graj/bij się", bo nie na tym ten tryb polega. Dla mnie kwestia sojuszów jest jak najbardziej na minus, a powodem tego jest fakt, że jest to tryb pvp i nikt tutaj nie powinien się sojuszować. Mało tego, wszyscy powinni bić się nawzajem, czy lubią się - czy nie. Szczególnie, tak jak napisałem wyżej na trybie spotkamy też nowych graczy, a nie wyjadaczy pvp, którzy będą zabijać 3 ludzi na raz.
Miałem wejść na moim drugim koncie i nagrać film jak to mniej więcej wygląda , lecz niestety decyzja już zapadła.
Sojuszów nie zakażemy, bo i tak nie miałoby to sensu. Wieża może powróci, lecz jeśli będą nadal występować tego typu zachowania, to niestety, ale zostanie ona usunięta na stałe.

Jeśli ktoś ma odmienną opinię zapraszam do dyskusji niżej.
Sam należę do ,,ekipy" ale jest też parę osób dobrych co wchodzą na wieże i zrzucają osoby co afczą nie każdy ma z każdym sojusz i te osoby co afczą same też spadają.

Wieżę ponownie postawiłem, ale w przypadku nagminnego wykorzystywania jej do robienia freekilli lub będziecie tam bez ustanku afczyli/stali w x osób zostanie ona ponownie usunięta i nie będę miał zamiaru jej ponownie przywracać.
Przekierowanie