Grając w tym trybie można na czacie zobaczyć prośby o pomoc w wytłumaczeniu działania trybu. Ponieważ są na nim nigdzie indziej nie spotykane rozwiązania.
Proponuje żeby w lobby dać link do poradnika na youtube lub dodać do eq nowy przedmiot np książkę z opisem
Niestety gracze zazwyczaj nie są skłonni do pomocy. Ja staram się pomagać ale nie zawszę ma się na to czas i cierpliwość, z niektórymi mniej doświadczonymi graczami.
Tu się akurat zgodzę, przydałby się taki poradnik dla nowych graczy .
Mój pomysł jest taki aby stworzyć komende /poradnik która odsyłała by do tego wątku na forum
http://mineserwer.pl/Temat-Poradnik-Wojo...otwory-III
Jedyne co to przydałoby się ten poradnik zaktualizować o najnowsze buffy / nerfy / profesje (mogę się tym zająć jeżeli pomysł przejdzie)
(09-November-2020 14:10:49)W0lf1k napisał(a): [ -> ]Tu się akurat zgodzę, przydałby się taki poradnik dla nowych graczy .
Mój pomysł jest taki aby stworzyć komende /poradnik która odsyłała by do tego wątku na forum http://mineserwer.pl/Temat-Poradnik-Wojo...otwory-III
Jedyne co to przydałoby się ten poradnik zaktualizować o najnowsze buffy / nerfy / profesje (mogę się tym zająć jeżeli pomysł przejdzie)
Nie wiem co wy macie z tym forum
lepszy był by filmik, no chyba że na forum był by link do filmu instruktarzowego, ale to trochę zbyt skomplikowane dla nowego gracza.
Nawet jeżeli ktoś chciał by nagrać rzetelny poradnik do tej gierki omawiając cały tryb to imo była by to tylko strata czasu. A to dlatego, że tryb nie jest przyjazny dla nowych graczy. Ba nie jest nawet przyjazny dla stałych bywalców. A to ze względu na brak rebalansowania obecnych klas i chęć dodawania nowych, które jeszcze bardziej będą miały wpływ na obecną sytuację. Dlaczego tak uważam? A no dlatego, że jeżeli przedstawiło by się takiemu nowemu graczowi ten tryb to po kilkunastu godzinach dojdzie do wniosku, że gra wygląda tak - wchodzą w jednym momencie 4 giganty do drużyny potworów i gg

Nie wspominając o krowach, rycerzach czy smokach (w przypadku graczy f2p, bo smok dla emeralda nie jest jakimś zagrożeniem

), które są dodatkiem do całego disbalansu. Nie mówię, że trzeba od razu nerfić każdą z w/w postaci, ale przydało by się ograniczenie co do wyboru ich per grę/wyboru na daną chwilę.