MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Blokada na końcu mapy
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam. W tym wątku przedstawię pewien problem i od razu podam jego rozwiązanie.
Ostatnio coraz częściej spotykam graczy którzy wykorzystują brak blokady pomiędzy mapą na której gramy a zwykłym światem. Uciekają oni z mapy a następnie przedostają się do zwykłego świata a tam kampią do końca rozgrywki. Może nie jest to jakiś wielki problem ale na pewno tak nie powinno być.

Dlatego mam propozycję aby na końcu mapy ustawić blokadę z barrier blocków. Od razu powiem że nie chodzi mi o uciekanie do gór otaczających mapę tylko ogólnie normalny zwykły świat gdzie gracze mogą sobie tak naprawdę robić co chcą.

Najbardziej ten problem widać na mapie WezowaTwierdza.

Co inni myślicie o tym pomyśle?
1.Barrier bloki już są.
2.I tak nic nie dadzą bo górą sobie przejdą.
3.Lepiej było by żeby plugin lub skrypt tepał gracza spowrotem gdy wykroczy po za granicą mapy.
W takim razie dobry i ten skrypt. Niewiedziałem że już są barrier blocki bo nigdy nie wychodziłem za mapę...
Ważne żeby coś z tym zrobić bo czasami jest to nie do wytrzymania.
(29-October-2020 15:58:45)VaatuMF1 napisał(a): [ -> ]W takim razie dobry i ten skrypt. Niewiedziałem że już są barrier blocki bo nigdy nie wychodziłem za mapę...
Ważne żeby coś z tym zrobić bo czasami jest to nie do wytrzymania.
Wiesz co? Barrier bloki przydały by się nad św 2 na WężowaTwierdza. ZAWSZE tam ostatni woje kampią i nie da się nic zrobić.
[/guote]
Wiesz co? Barrier bloki przydały by się nad św 2 na WężowaTwierdza. ZAWSZE tam ostatni woje kampią i nie da się nic zrobić.

To też jest dobry pomysł jednak przypuszczam iż jest to zrobione specjalnie aby właśnie tak kampili...
A nie wystarczy po prostu zrobić sufitu z barrier blocków? Jest to jedno machnięcie wand'em w world edit'cie. Bo na razie mapy są zamknięte w 4 ścianach, co umożliwia ucieczkę po za mapę po przez górną granicę. Gdyby mapy były zamknięte w 5 ścianach(czyli z sufitem) to gracze nie uciekali by po za mapę. Niestety nie zmieni to tego, że gracze będą uciekać po za "grywalną" część mapy i będą kampić na obrzeżach barier blocków. Ale w sumie co im to da? XD
@up

w sumie nic im nie da, tak jak nic nie da żadna z propozycji w tym wątku, ktoś będzie chciał kampić to i tak będzie miał taką możliwość. To przeciez zaden problem aby gdzies sie skampic obudowac kamieniami i czekac całą grę na shifcie...
Przekierowanie