Heja, wstepna nowa profesje wojownika przygotowalem
mamy hefajstosa ktory posiada 2 przedmioty specjalne
1) boski mlot hefajstosa - sharpnes 6 ubreaking 5
2) kowadlo hefajstosa - knocback 10 ubreaking 10
oba z tych przedmiotow moga miec dodatkowa umiejetnosc na rightclicku - tu pozostawiam wam dyskusje co warto byloby dodac
procz tego posiada:
-szafirowy set (choc mozna go zmienic na jakis inny -wyliczenia dla was)
-elixir
-banana
-stack wzmocnionych blokow
-teleport (jest to pierwszy wojownik ktory posiada skill teleportu - taki jak enderman czy szatan).
cena od 30k w gore w zaleznosci od tego jak op beda te skille - co tu rozkminimy.
1.) Boski Młot Hefajstosa - Głowna broń hefaja. Przy zabiciu wroga zbiera ładunki, które po uzyskaniu maksymalnej wartości [10-15 zabójstw] mogą wytworzyć eksplozje [Coś pokroju dmg z ARMAGEDONU] która zadawała by obszarowe obrażenie.
2.) Kowadło Hefajstosa - Pozwalało by ulepszać Hefajowi bronie podstawowych profesji o dodatkowe obrażenie [ Tu warto byłoby dodać że bronie typu: Ostrze Chwały , Święcone Ostrze - Czyli bronie klas premium tego ulepszania nie mogli by poddać.]
SZAFIROWY SET - Tu bym zaproponował dodać nową zbroję, o której napiszę pod spodem.
Boska Zbroja Bogów - Gold zbroja z enchantem 4/3 [Prot i Niezniszczalność]. I w tej zbroi coś mnie podkusiło żeby dodać specjalną umiejętność która przy atakowaniu nas przez wrogą jednostkę [ Jeżeli by się dało to efekt by mógł działać na targety które mają 20 hp+, czyli tylko zbroja by odpychała bossy] odpychała by wroga na dystans +-10 kratek. Na odepchnięcie mogło by być 5% szansy.
Cena hefajstosa mogła by wynosić 40k.
Jak dla mnie Młota Hefajstosa mógłby wykonywać "uderzenie" które zadawało by średnie obrażenia obszarowe oraz odpychało wrogów na do tyłu. Atak miałby cooldown 24 sekundy.
Wykonałem ten atak na swoim serwerze i krótko przedstawiłem na tym filmiku:
https://youtu.be/oyY16dzOgDc
1) Boski Młot Hefajstosa , mógłby posiadać umiejętność po użyciu której odpychała by wroga na +-5 kratek lub dawała spowolnienie II na 5-6 sekund (mogłoby się to przydać do ucieczki w celu podleczenia sie/podmienienia itemka w pasku wyboru) Cooldown mógłbybyć 20-25s mogłaby istnieć również 10% szansa na masowe odepchnięcie ( kilka wrogów na raz)
2) Kowadło Hefajstosa , wiem że to strasznie nietypowe jak na cooldowny we wszystkich rzeczach lecz mogłoby posiadać umiejętność wytwarzania naprawek co 8-10min dla każdego wojownika w pobliżu 30-40 kratek.
Boski Młot Hefajstosa - pod PPM rzut młotem, coś pokroju młota thora, ale zamiast obrażeń umiejętność nadawała by obszarowo efekty debuffowe. Na przykład slowness III, nausea III, mining fatigue III oraz blindness III. Wszystkie efekty na 10 sekund. Cooldown rzutu młotem 50 sekund(do ustalenia).
Kowadło Hefajstosa - pod PPM możemy upuścić kowadło na ziemie po czym zada obszarowe obrażenia. Fajnie by tu pasowała animacja ze skilla "fala sejsmiczna", którą posiada golem, tylko ze zwiększonym zasięgiem i konkretnym dmg. Cooldown 50 sekund(do ustalenia).
(12-August-2020 11:42:22)bum35 napisał(a): [ -> ]Kowadło Hefajstosa - pod PPM możemy upuścić kowadło na ziemie po czym zada obszarowe obrażenia. Fajnie by tu pasowała animacja ze skilla "fala sejsmiczna", którą posiada golem, tylko ze zwiększonym zasięgiem i konkretnym dmg. Cooldown 50 sekund(do ustalenia).
poki co najlepsza propozycja, czyli "ulepszony skill golema" dla wojownika.
aaaa i druga sprawa - może nie HEFAJSTOS tylko chcecie jakis inny nick dla tej klasy, jesli tak dajcie propozycje lub nawet kilka - bronie pozostana bez zmian te co w temacie.
@up
Hefajstos jest raczej odpowiednią nazwą ze wyglądu na posiadane umiejętności i bronie. W mitologi rzymskiej odpowiednikiem Hefajstosa jest Wulkan, jednak znowu taka nazwa nie pasuje za bardzo do kowadła i młota.
Można również szukać synonimowych nazw jeśli chodzi odniesienie do potęgi postaci... np: Atlas.. Kronos... Inaros.. Ewentualnie Ilmarinen, Tvastar, Völundr, Ogun ...(nazwy z wielu różnych mitologi dotyczące bóstw lub postaci związanych w kowalstwem)
Ale myślę że Hefajstos będzie prostszy do zapamiętania.. No chyba, że któraś z powyższych nazw jest lepsza.
Myślę, że ta nazwa jednak pasuje, w mitologii greckiej bóg ognia, kowali i złotników, więc młotek i kowadło do niego pasują.
@2x up
Kronos akurat też jest fajna nazwą