MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] poradnik
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Do gta dołącza dużo nowych graczy i pyta się na czacie ,,co tu się robi`` .Nikt nie odpisuje bo nie ma czasu. Staram się pomagać takim graczom ale nie zawsze mogę mam chęci i jestem na serverwie

Proponuję dodać pod komendą /poradnik link do poradnika o co chodzi w tym trybie jak się robi podstawowe qesty

Takiego dokładnego poradnika potrzeba wszystkim nowym graczom

I jeśli chodzi o wpisywanie tej komendy to jeśli co jakiś czas, server będzie informował o takiej komendzie, to gracze będom podpowiadać nowym wpisanie tej komendy

Poradnik musi być przejrzysty i nie powinien zawierać zbędnych sekund na głupoty
Poradnik napisany w dwóch wątkach masz w tym dziale w wątkach przypiętych. Zaznaczę, że obecnie nie jest to jego finalna wersja (zarówno pod względem estetycznym jak i treści).
mógł by być pod komędą link do niego ale w postaci filmu jest lepszym rozwiązaniem
Według mnie nagrywanie filmu jest bez sensu. Łatwiejsze jest przechodzenie między punktami w poradniku podczas szukania potrzebnej w danym momencie informacji. Oprócz tego poradnik w formie wątku zawsze można, w zależności od aktualizacji trybu, odpowiednio wyedytować, aby był jak najbardziej aktualny. Wiem, że mój obecnie taki nie jest, ale dążę do tego aby był.
Ogólnie zawarcie wszystkich istotnych treści na jednym, krótkim, dobrze wykonanym filmie jest trudne i wątpię, aby ktokolwiek na ten moment wykonał to w sposób odpowiedni, czyli prosty i zrozumiały dla każdego.
Przekierowanie