MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Nieprawidłowa liczba punktów doświadczenia na EXP 85.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam.

W ostatnim czasie zauważyłem dość nieciekawy błąd. Mianowicie podczas gdy gracz osiągnie 90 poziom, exp na mapie 85 - tak jak na każdej innej - zmniejsza się. Podczas zdobywania punktów doświadczenia na ww. mapie gracz z poziomem 90+ (posiadając Anihilusy zwiększające expa o około 20%) dostaje po 160-200 punktów doświadczenia za Mrocznego Jeźdźcę . Sprawa zmienia się po zakupieniu statusu VIP. Liczba expa zamiast zwiększyć się o 50% zmniejsza się i za każdym razem (przynajmniej w moim przypadku) wynosi 46-47 punktów doświadczenia (podczas szczęśliwej godziny 60 punktów). Naprawa tego błędu ułatwiłaby expienie mi, jak i innym graczom aspirującym o poziom wyższy niż 90.

Przesyłam film ukazujący całą sytuację:

https://youtu.be/eGVyEE5ydAw

Pozdrawiam,
herbatawproszku_
@refresh Big Grin
sprawdzilem i wszystko jest jak nalezy a film niewiele wart, exp zalezy od masy czynnikow:
- anihilusy
- lvl
- happy hours
- vip
- zwoje zwiekszajace czasowo XP

za mrocznego jezdzca jest 6000-6500 expa w podstawie

jako vip mnozysz to razy 1.5x
jesli masz anihilusy to powyzszego dodajesz statystyke: mnozysz przez 0,01 * ilosc punktow anihilusa
i to samo w sytuacji odpalnych zwoi expa
jesli masz lvl powyzej 65 to dzielisz wynik przez 50.

EDIT.
sprawdzilem faktycznie byl blad jako vip dzielilo prezz 50 jako gracz przez 10, poprawilem po restarcie bedzie ok.

[Obrazek: kE1tfkT.png]
Przekierowanie