MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Smoki i Ośmiornice z 85
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Smoki
Można zrobić jakiś dach żeby smoki nie latały poza zasięgiem luku nie mówiąc już o różdżce?
Różdżką w smoka można walnąć może ze 2 razy tylko wtedy gdy jest kolo ciebie, potem można go walić tylko z łuku.Czyli magiem ciężko jest zabijać te smoki.
Przydało by się zrobić coś żeby różdżką było można go bić.
Gdy smok poleci bardzo wysoko to już nie można trafić go z łuku, po czasie sie dopiero despawnuje. Ale jeżeli się nie ma strzelca to strzały są ograniczone, dlatego przydało by się móc je zabijać z różdżki za free , bo bez infinity na luku długo tych smoków się nie pozabija.
Film: https://www.youtube.com/watch?v=FkQWPj9h...e=youtu.be
I przy okazji można zrobić coś żeby nie oddalał się tak że go nie widać?

I jest jeszcze druga sprawa a mianowicie oprocz tego spota ze smokiem , sa 2 inne wiec tam tez przydalo by sie zrobic taki dach zeby nie wylatywaly poza zasieg luku.
W zasadzie prosciej by chyba bylo jakby sie zrobilo tak ze rozdzka zadaje dmg nie wazne na jaka odleglosc, z lukiem tak samo.
Osmiornice
Do jednego z questow na expowisku 85 potrzeba az 100 oczu osmiornicy.Jest to bardzo ciezkie szczególnie gdy tylko 1 osoba ma lvl 85 + ( jak na mf) , więc czy można by zmniejszyc ilosc oczu do questa na 50-60?Lub zwiekszyć % dropu oczu z osmiornic do 90%.W wodzie je ciezko zabijac.

Wydaje mi się ,że najłatwiejszym rozwiązaniem było by zamienienie smoków na witherów
Te smoki nie są aż tak ciężkie do zabicia ja nawet wojem potrafię że zabić zanim odleca daleko wystarczy umieć strzelać a co do maga to trzeba czekać aż zejdzie ja dol i będzie w nas strzelał wtedy go jest różdżka łatwo trafić. Kolejna sprawa potrzebujesz strzał to idź je farm a na wysokich lvl łatwo je odkupić/wymienić na /warp targ lub możesz poprosić kogoś z strzelców aby sprzedał ci strzaly (oni mają infinity i nie raz mają multum strzał na zbyciu) lub sam zmienić klasę na strzelca i wtedy dropić łuski
(24-July-2020 05:33:54)PoProstuMaciek69 napisał(a): [ -> ]Te smoki nie są aż tak ciężkie do zabicia ja nawet wojem potrafię że zabić zanim odleca daleko wystarczy umieć strzelać a co do maga to trzeba czekać aż zejdzie ja dol i będzie w nas strzelał wtedy go jest różdżka łatwo trafić. Kolejna sprawa potrzebujesz strzał to idź je farm a na wysokich lvl łatwo je odkupić/wymienić na /warp targ lub możesz poprosić kogoś z strzelców aby sprzedał ci strzaly (oni mają infinity i nie raz mają multum strzał na zbyciu) lub sam zmienić klasę na strzelca i wtedy dropić łuski
Ja nie mowie ze sa ciezkie, tylko ,ze czesto odlatuja i respia sie na nowo i te strzaly ktore sie uzylo , marnuja sie.
Ja bym wolal trzymac ity na spawnery bossa zamiast wymieniac je na strzaly.
Na jakim niby expie dropi dużo strzal?
Ja na spawner bossa ( jako wojownik) zuzywam okolo 15 stackow strzal na smoki, wiec trzeba by wydac w miare duzo $ by np zdobyc spawnery na maske.
Na mf jest malo strzelcow (1 strzelec 50+ i 1 z 33 levelem)a reszta to niskie levele co przestaja grac po tygodniu, wiec nie ma za bardzo jak od nich kupowac te strzaly.
Specjalnie zmieniać na strzelca na 1 expo? pfff
Poza tym magom ciezko bedzie zabijać te smoki poniewaz gdy tak lataja wysoko to rozdzka nie zadaje dmg, a z luku zadaje bardzo maly dmg.
Tak jak pisałem trzeba strzelać różdżka jak smok zleci w dol/łukiem też tak mozna. Co do strzał wątpię że ktoś z 85 trzyma ity z mobow na niższe exp po to aby tam bossy odpalic
(24-July-2020 11:15:39)PoProstuMaciek69 napisał(a): [ -> ]Tak jak pisałem trzeba strzelać różdżka jak smok zleci w dol/łukiem też tak mozna. Co do strzał wątpię że ktoś z 85 trzyma ity z mobow na niższe exp po to aby tam bossy odpalic

Tak jak pisalem w 1 poscie, z rozdzki mozna walnac smoka ze 3 razy a potem odlatuje w kosmos.
Ja akurat prawie wszystkie it z expowisk zuzylem na spawnery bossa i jedynie te na dzienne zostawilem.
Jedynie bym chciał żeby zrobić dach z barier by smoki nie wylatywały w kosmos i nie despawnily sie.
Co do smoków, popieram pomysł na zrobienie jakiegoś daszku czy czegokolwiek. Robiłam tam maskę, a żeby ją zrobić trzeba zabić 1200+ smoków i faktycznie czasem odlatują tak wysoko, że nie da się ich trafić niczym. Jestem strzelcem, więc o marnowanie strzał się martwić nie musiałam, ale co ma powiedzieć osoba, która nie ma łuku z infi? Ogarnięcie tylu strzał zaczyna się robić problematyczne.
@refresh
@refresh
@refresh
@refresh
Stron: 1 2
Przekierowanie