Witam, chciałbym aby smok dostał nerfa w postaci spowolnionego latania ponieważ gdy chcesz uciec przed smokiem nie jest to możliwe nawet nie da się zabudować przez hitboxy.
Proponuje aby dało się go bić z miecza
@up
Było o tym więcej wątków niż ludzi w Indiach, NIE DA się tego zrobić.
@temat
W zbroi żółtka nie jest ciężko przeżyć atak smoka, jak biegniesz prosto przed siebie podczas ucieczki to co się dziwisz. W secie zbrojmistrza smok zadaje 2-3x mniej, więc nie wiem w czym problem. Biegaj obok człowieka z berłem to smok się nawet nie zbliży. W diax secie mi się udało zsolować 3 smoki naraz.
OltsAnne tak tylko ze rogrywka na WvsP wygląda tak że gdy jest jakiś boss w potworach to osoby w diax setach robią z nimi sojusz po to żeby właśnie zabić tych żółtkow.
Smoka da się pokonać, nie pokonasz go uciekając, czy próbując nieudolnie się ukryć. Najciekawsze jest to, że smoka da się pokonać uwaga! ze zwykłego łuku, który każdy może wziąść ze spawn. Po za tym należy unikać jego ataków, najdotkliwsze są mini-fireballe i lodowy pocisk, który spowalnia, oczywiście wpadać w płomienie też nikomu nie radzę. To, że smok wlatuje Ci w twarz to jest jedynie irytujące, ale smok naraża się na berło i inne mocniejsze od łuku bronie. Najlepiej się dogać miedzy graczami i koncentrować ogień na smoku, grupa zwiększa szansę na przeżycie. Jaki kolwiek nerf tej klasy jest zbędny, po to macie 12 minut by się na bossy przygotować. To, że nie można smoka bić z miecza to zabieg celowy, napewno nie zostanie to zmienione. To, że nie możesz pokonać bossa 1 vs 1 to nie powód do nerfa.
Tyle ode mnie.
Entity_seven żeby go zabić z łuku lub nawet z berła to musi mieć naprawione hitboxy bo inaczej to nawet z berłem ciężko.
Z hitboxami niestety nic nie zrobisz, to nie możliwe. Nie mniej smok otrzymuje obrażenia od łuku i berła, armagedonu, młota thora, nwm czy nie z gwieździstej, nieśmiertelny nie jest, sam nie raz zabiłem smoka choć póki co jestem noga w pvp, oczywiście nie jestem dobrym przykładem, przydałby się jakiś gold, który zabił smoka, nie mniej to osiagalne nawet dla golda jeśli jest dobry z łuku.
Zabicie smoka jako gold jest osiagalne pare razy w zlotym secie majac tylko mlot thora zabijalem smoka
Z tego co zauważyłem, żeby zadać smokowi obrażenia z łuku, trzeba stać co najmniej na równej wysokości. Kiedy strzelam w niego od dołu, jego ciało zwyczajnie odbija strzały.
Żeby się znaleźć wyżej od niego, podczas gdy nas atakuje, trzeba się naprawdę natrudzić. Natomiast dla niego jest to przytrzymanie spacji przez 0,5 sekundy.
zabiłem kilka smoków z łuku z dużych odległości